Derby Ajax - Slovan rozuzlili Jalčákovci

Šéfredaktor|3. okt 2018 o 09:50

Bratranci - Anton vychytal nulu, Ján strelil jediný gól zápasu.

 

Jediné „humenské“ derby 5. ligy (skupina Vihorlatsko-Dukelská) uplynulého víkendu obstarali mužstvá s futbalovou značkou Ajax verzus Slovan. Kompletný názov odkryl súboj F.O. Ajax Pakostov – TJ Slovan Belá nad Cirochou.

 

Kto dá gól, vyhrá...

Tak bolo možné dianie na trávniku pomenovať. „Vyrovnaný zápas, zväčša sa hralo medzi šestnástkami, šancí bolo málo, rodili sa ťažko. Najväčší vzruch spôsobila žrď, ktorú som nastrelil. Zápas by som zaradil do kategórie – kto dá gól, vyhrá. A tak sa aj stalo,“ začal debatu na margo derby pakostovský Jozef Fedorko.

Hrdinami Jalčákovci

Rozhodla 87. minúta, výsledok 1:0 vysunul do popredia strelca gólu i brankára. A čuduj sa svete v oboch prípadoch priezvisko Jalčák – brankár Anton, úspešný strelec Ján. „Sú to bratranci, naše posily z nižšej súťaže, z okresnej ligy. Ján s bratom Jozefom prišli v lete z Vyšnej Sitnice, Anton je u nás na hosťovaní iba pár dní, máme ho z Lukačoviec,“ opísal novú dvojicu Ajaxu kapitán mužstva.

„Anton absolvoval premiéru úplne v pohode, v druhom polčase kryl tutovku súpera, vychytal nulu, zápas si užil, je to typ flegmatika, takže nervozitu som z jeho strany necítil. Janko rozhodol zápas, strelil svoj tretí gól v sezóne, čo znamená taktiež len a len spokojnosť,“ konštatoval Jozef Fedorko.

„Zadarmo“ to nebude!

Nie je výnimočné, že spoluhráči si hrdinov zápasu vedia „vychutnať“. Bude to takto aj v pakostovskej šatni? „Samozrejme, zadarmo to nebude. Hrdinovia musia čosi aj vložiť do kasy,“ pousmial sa kapitán.


Resumé, 9. kolo: 

Pakostov – Belá n/Cir. 1:0 (0:0)

Gól: 87. Ján Jalčák

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: