Hlavné menu

Bitka o päť flekov

Šéfredaktor|24. jan 2017 o 01:00

V Tatrane sa vraj už nikto nehotuje odísť

Prvé porcie zo zápasového programu, ktorý inak nie je veľmi bohatý, ukrojili už aj prvoligoví futbalisti Tatrana Prešov. Najprv si poradili s maďarským druholigistom Cigánd SE 3:0, v druhom meraní síl potom znovu doma  uhrali zmierlivý výsledok s druholigistom z Liptova – Liptovským Mikulášom 1:1. Pravda, nie výsledky sú v tomto štádiu prípravy pre trénera Miroslava Janteka prvoradé.

V tomto období sa orientuje na testovanie prípadných posíl. Do výcvikového tábora pribudli viacerí noví hráči, ktorí sa uchádzajú o miesto v kádri po tých, čo odišli (Ashiru, Rolinc, Penksa). K nim pribudli aj dvaja hráči širšieho kádra D. Jacko a Kraľovič, ktorí si to namierili na skúšky do Spišskej Novej Vsi a Bardejova. „Finálna podoba kádra je na zváženie, dvadsiatka hráčov by však mala byť. Spomínaní dvaja hráči mali odštartovať prípravu s juniormi, ale rozhodli sa pre odchod. V tom sme im nebránili a želáme im, aby hrali vyššiu súťaž ako tretiu ligu. Pokiaľ ide o ostatných, štrnásť-pätnásť borcov má istotu, že budú pokračovať, zvyšných približne päť flekov je ešte otvorených,“ uviedol M. Jantek s tým, že nejaké príchody by mohli byť aj z mládežníckej liahne Tatrana. Lodivod naznačil, že v nasledujúcich dňoch by mal padnúť konečný rezultát ohľadom prípadného angažovania nových tvárí. M. Jantek bol na informácie o nováčikoch dosť skúpy s tým, že nejde o známe mená a bolo by predčasné čosi konkretizovať. Nuž, treba to rešpektovať, hoci fanúšikovia už zachytili informácie, o koho ide. „Je u nás jeden Španiel a jeden Macedónec a zvyšok tvoria Slováci. Dovedna ide o štyroch jednotlivcov a nevylučujem, že niekto ešte pribudne.“ Na druhej strane o niektorých hráčov je záujem odinakiaľ, spomínalo sa meno P. Jacka. „Aj iní sa v tejto súvislosti pretriasali, počul som o troch futbalistoch,  ale chlapci deklarovali, že v tejto sezóne nemienia zmeniť dres. Máme svoje ciele, zámery, a to nielen čo sa týka silovej prípravy, ktorá je nastavená na celý rok a tak hráči chcú zostať u nás. Hoci nič sa nedá garantovať, všetci túžia posunúť latku kvality tímu vyššie.“

Lodivod sa pristavil aj pri doterajších vystúpeniach. Proti maďarskému rivalovi postavil tím, ktorý účinkoval v jeseni. „Bol som spokojný s priebehom. V druhom zápase už nastúpili aj noví hráči , pričom to bol kombinovaný celok zložený i z juniorov a našich kmeňových hráčov. Tiež som nemal námietky voči hre s prihliadnutím na štádium prípravy.“ Prešovčania najbližšie vyrukujú proti B. Bystrici, potom sa predstavia v Bardejove. „Po tomto dueli chceme na deväťdesiat percent uzavrieť káder.“ Začiatkom februára príde na rad prestížne vystúpenie v Budapešti s Ferencvárosom. Ešte je otáznik nad súbojom s Trnavou a generálka by mala byť proti FC VSS Košice. „Chceli by sme hrať na prírodnej tráve, ale je to zatiaľ neisté.“ Určite stojí za zmienku, že kormidelník nebude „šťaviť“ zverencov a tlačiť ich do väčšieho množstva prípravákov. „Základná kostra dostane priestor v nejakých štyroch previerkach, v nich  bude mať možnosť na zohranie sa,“ dodal M. Jantek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: