Hlavné menu

Bardejovčanky v príprave na Ligu majstrov

Šéfredaktor|28. júl 2017 o 00:00

Istú účasť z kvalifikačnej skupiny má iba víťaz.

Partizán Bardejov, ako víťaz 1. ligy žien, získal miestenku na účasť v najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe. Model LM žien je iný ako u mužov. V auguste sa bude hrať kvalifikácia, na ktorej sa zúčastní 40 družstiev. Tieto boli rozdelené do 10 skupín. Víťazi skupín a jedno družstvo z druhého miesta, postupujú do ďalších bojov kde už čaká 21 nasadených ženských kolektívov. Ďalej sa už hrá podľa známeho modelu až po finále.   

Hráčky Partizána Bardejov sú v tejto súťaži nováčikom a tak ich čaká premiérové vystúpenie medzi najlepšími celkami Európy.

Od 22.-28. augusta  sa v Gruzínsku stretnú s Gintra Universitetas (Litva), Konak Belediyespor (Turecko) a Martve (Gruzínsko). Partizánky odlietajú z Košíc 20.8. a 22.8. o 19.00 nastúpia na svoj prvý zápas s futbalistkami z Litvy (25.8. o 19.00 hod. - Konak Belediyespor,  28.8. 17.00 - Martve).

Pravidlá povoľujú nominovať na turnaj len18 hráčok. Káder je širší a tak na trénerov čaká neľahká úloha rozhodnúť o tom, ktoré dievčatá do Gruzínska nominujú.

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: