Bardejov - Púchov 2:2

Šéfredaktor|28. feb 2021 o 23:59

Bardejovčania dvakrát viedli, no nakoniec prišli o dva body + FOTOGALÉRIA

V základne zostave Partizána nenastúpil ani jeden odchovanec. Toto sa v Bardejove nestalo azda 30 rokov. Žiaľ, predvedený výkon vo víkendovom, ale i v predchádzajúcich zápasoch, nepresvedčil o tom, že toto je tá správna cesta. Poraziť v problémoch sa zmietajúci Poprad bola povinnosť. Mladučkí Podtatranci však Hornošarišanov riadne potrápili a víťazstvo bolo skôr o šťastí ako o futbalovom umení. Rovnako aj v zápase s Mikulášom možno hovoriť o obrovskom šťastí. Otázka je, dokedy Bardejovčanom vydrží.

Po vylúčení v 16. kole dostal gólman a kapitán Partizána Ján Čikoš-Pavličko trojzápasový trest a tak do brány musel mladý Dlugoš. Nemá zápasovú prax. Bolo na ňom vidieť nervozitu a urobil aj niekoľko chybičiek. Na druhej strane vytiahol niekoľko excelentných zákrokov. K pozitívam ešte možno prirátať Brigantove nesmierne nasadenie, futbalové umenie a chuť hrať. Odchovanec Považskej Bystrice, ktorý pôsobil v Trnave, Trenčíne, Brne, Senici, Myjave a Dubnici, mal kopačky vo všetkom dobrom, čo na ihrisku domáci predviedli. A samozrejme Bilali. Macedónčan opäť skóroval. Strelil svoj tretí gól v treťom zápase. Na slovenské pomery skvelá bilancia.

V úvode boli hostia máličko lepší, ale po skvelom Brigantovom prieniku a presnej a prudkej prihrávke odpratal loptu za Pilného chrbát Mijlant. Radosť domácich netrvala dlho. Prišiel zbytočný faul tesne pred hranicou pokutového územia a Štefanec nádhernou strelou vyrovnal. Hostia prevzali iniciatívu, mali loptu viac na kopačkách a snažili sa o zakončenie. Našťastie sa už nič nestalo a mužstvá išli do šatní za stavu 1:1.

V úvode druhého polčasu boli futbalovejší partizáni. Aj hostia však občas pohrozili a výsledok bol na vážkach. Pri druhom góle domáceho mužstva bol opäť Brigant. Vybojoval loptu a presnou prihrávkou ponúkol šancu pre Bilaliho. Ten potvrdil povesť kanoniera a poslal BŠK do vedenia. To vydržalo len 7 minút. Opäť sa opakoval scenár z prvého polčasu. Hrubá chyba obranných radov a súper zrovnal skóre. Oba tímy sa ešte snažili s výsledkom niečo urobiť. V závere sa ešte blysol efektným zákrokom Dlugoš a zachránil pre svojich aspoň bod.

Noví bardejovská tréneri sa skutočne budú musieť nad výkonmi svojho mužstva vážne zamyslieť. Defenzíva kopí chybu za chybou a stred poľa (samozrejme s výnimkou Briganta) prakticky nejestvuje. Partizáni nemajú hráča, ktorý by do hry dokázal priniesť myšlienku a niečo vytvoriť.

Bobi Stojkoski (tréner Partizán) : „Dnešný zápas nebol veľmi dobrý. Nemôžem byť spokojný. Stred poľa hral zle. Nehrali sme to, na čom sme sa dohodli, čo sme robili celý týždeň. Urobili sme dve chyby a dostali góly. Náš brankár Dlugoš mal dobré momenty. Hráči urobili chyby, aké robiť nemôžu.“

Lukáš Kaplan (tréner MŠK): „Chceli sme jednoznačne vyhrať, čo sa nám v konečnom dôsledku mohlo podariť. Sme sklamaní z toho, čo zahadzujeme. Dnes sme si vypracovali dostatočný počet šancí na to, aby sme vyhrali. Súperovi sme pripravili dve príležitosti, čo nás trochu mrzí. Sme veľmi radi aj za bod, nakoľko súper sa k nám nepriblížil v tabuľke a držíme ho od nás s dostatočným odstupom. Mali sme tri stopercentné šance, ktoré musíme premieňať, nakoľko tabuľka je veľmi vyrovnaná a každý bod je dôležitý.“



Partizán Bardejov BŠK - MŠK Púchov 2:2 (1:1)

Góly: 7. Mijland, 57. Bilali –  16. Štefanec, 64. Pišoja,  rozhodovali Ochotnický - Železňák, Čajka, ŽK: Dzurík - Lacko, Krčula, bez divákov

Partizán: Dlugoš – Petko, Lizardo (72. Ronaldo), Brigant, Horváth, Pacheco, Jarzebak, Dzurík, Mijland, Sedláček (84. Lukáč), Bilali.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: