Arktický svet v Humennom...

Šéfredaktor|20. mar 2018 o 00:00

V sobotu sa hrať dalo, v nedeľu už podmienky len pre stavanie snehuliakov.

Pani Zima stále drží uzdu svojej moci pevne. Možno si niektorí „zhora“ mysleli, že futbalová jar sa na regionálnej úrovni rozbehne podľa plánu, avšak mýlili sa. Nehralo sa v nedeľu 18. marca, všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že v humenskom regióne sa nebude hrať ani počas ďalšieho víkendu. Podmienky s futbalom totiž nič spoločné nemajú.

Štvrtoligový líder FK Humenné mal v jarnej ouvertúre na svojom trávniku privítať „béčko“ Popradu. Zápas prvého s druhým vzbudzoval veľký záujem, napokon však o trávniku nemohlo byť ani reči. Na hracej ploche bolo možné tak stavať snehuliaka...  Budem hovoriť aj za trénera či chlapcov ako poviem, že sme chceli hrať, boli nabudení. Ešte v sobotu sme na ihrisku trénovali, ak by platil náš pôvodný termín – teda sobotňajší, zápas by sa odohral. Nedeľa priniesla úplnú zmenu. Keď som sa zobudil ráno okolo šiestej, ešte nesnežilo, ale do hodinky sa spustila doslova kalamita. Hneď som oboznamoval zväz, aby súper zbytočne z Popradu necestoval. Podľa toho, ako to vyzerá aktuálne, sa asi nebude môcť odohrať ani ďalšie kolo,“  poznamenal Martin Polák.


 

Predpovede týchto dní veľa nádejí futbalu v regióne pod Vihorlatom nedávajú... Mládežníci – starší žiaci U15 i U14, tiež dorastenci U19 a U17 by mali odohrať zápasy počas víkendu doma, ale myslím si, že to nebude reálne, lebo panujú až arktické podmienky. V utorok mali žiaci U13 a U12 odohrať zápasy v Snine, ale po vzájomnej dohode sa všetko zrušilo – aktuálny stav nemá nič spoločné s futbalom. Počkáme si na lepší termín, určite až po Veľkonočných sviatkoch,“ konštatoval manažér FK Humenné.
 

Najbližší humenský program znamená derby Ptičie – Humenné. Odohrá sa? Asi nie, snehu je veľa, až do štvrtka sú predpovede mrazivé, mínusové, nevidím preto reálne, aby podmienky boli pre futbal vyhovujúce,“ dodal Martin Polák.

 

Aj napriek náročným podmienkam trénujú futbalisti FK Humenné kombinovane, denne hodinku aj vonku, ďalšia pasáž prebieha v telocvični.


 

Snímka:

Humenský štadión Pri mlyne v deň odohratia stretnutia s Popradom B, nedeľa 18. 3.

2018

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: