Hlavné menu

Ambície spokojnosti naplnila iba Radvaň n/L.

Šéfredaktor|24. mar 2017 o 01:00

Pod výhru 3:0 sa podpísali výlučne premiéroví strelci.

Z regionálne „humenského“ štvorlístka uspela v jarnej ouvertúre 4. ligy (skupina Sever) iba Radvaň nad Laborcom. Pakostov i Humenné na ihriskách súperov inkasovali trojku, Medzilaborce doma nestačili na lídra súťaže a loptu vyťahovali zo siete až štyrikrát. Spomínané trio ani raz neskórovalo. Takže výhra 3:0 Radvane nad Laborcom proti celku Vysoké Tatry je plným pretavením spokojnosti vydareného vstupu do odvety.

„I keď výsledok mohol byť napokon aj krajší, keďže prvý jarný zápas sme odohrali zodpovedne, ale jedným dychom musím povedať, že Vysoké Tatry určite ešte výsledkovo niekde prekvapia. Nebolo ľahké tohto súpera zdolať, bolo badať príchod nových futbalistov, ktorí sa musia na trávniku zohrať. Mali sme aj trochu šťastia, lebo za stavu 1:0 mali hostia veľkú príležitosť, ak by ju využili, možno by sa zápas vyvíjal ináč. Navyše my sme sa v koncovke dosť vytrápili, futbalovo povedané, dosť sme sa na gól „narobili“. Takže výsledok nás teší,“ zhodnotil zápasové dianie Michal Svičin.

 

Neboli to však iba hostia, kto mal vo svojich radoch posily, aj Radvančania v zimnej prestávke káder obmenili. A tobôž – všetci traja autori gólov sa zapísali do listiny strelcov v radvanských farbách po prvýkrát.

„Museli sme riešiť odchod Parasku, pracovné povinnosti Pčolu mu veľa zápasových možností nedajú, zo zdravotných dôvodov nebude s najväčšou pravdepodobnosťou k dispozícii na jar Kudláč. Prišli k nám mladí chlapci, dostávajú šancu, že sa zapísali do listiny strelcov je bonus navyše. Tak pre mužstvo, ako aj pre nich samotných,“ poznamenal radvanský tréner.

 

V sobotu sa radvanská futbalová výprava predstaví na štadióne Pri mlyne. Derby FK Humenné – Radvaň n/L. bude určite lákadlom.

„Fanúšik sa teší, derby je vždy o čosi viac, než „obyčajný“ zápas. My sme klub malý, s humenskou tradíciou, veľkosťou futbalu, čo do histórie, sa porovnávať nemôžeme. Momentálne sme však v jednej súťaži a chceme sa popasovať o čo najlepší výsledok,“ dodal Michal Svičin.

 

Resumé 17. kola:

Radvaň n/L. – V. Tatry 3:0 (2:0)

Góly: 4. J. Kuzma, 9. M. Paľo, 87. M. Beták.       

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: