Hlavné menu

Ak je manko najtesnejšie, stále je šanca

Šéfredaktor|4. okt 2017 o 00:00

Prvý bod z vonku pre (pakostovský) Ajax...

Derby dvoch rozdielnych polčasov. Piatoligista (skupina Vihorlatsko-Dukelská) spod Brekovského hradu mal jasnú prevahu, no skóroval iba jediný raz. Po prestávke sa dianie na trávniku zmenilo, aj keď so šťastím, Ajax v samom závere vyrovnal a získal na ihrisku súpera prvý zápis v sezóne.

Na Brekovskej strane prevládalo sklamanie... „Do zápasu sme vstúpili obrovským tlakom, za desať minút sme zahrávali až osem rohových kopov a súper bol doslova prilepený do šestnástky. Čo dodať, z päťky sme trikrát prekopli bránu, gól prišiel po nakrátko rozohranom rohovom kope, keď ľavačka Lazúra nekompromisne vymietla šibenicu. Následne sme sa dostali do troch tutoviek, v ktorých sa vyznamenal brankár. V druhom polčase sme však boli akoby z iného cesta, chýbal nám dôraz v osobných súbojoch, razantné zakončenie. Hostia viac chceli, vyrovnali síce so šťastím, ale za druhopolčasovú snahu si remízu zaslúžili,“ konštatoval Martin Rada, hrajúci manažér Kochanovce/Brekov.

 

Vyrovnanie prišlo v 86. minúte, keď strelu Tkačina tečoval Adam tak, že rotujúca lopta padla oblúčikom za chrbát brankára Piroščáka. Bod si F.O. Ajax Pakostov veľmi cenil...

„V brekovských radoch je viacero skúsených futbalistov, ktorí hrali aj najvyššie súťaže. Začali kombinačne veľmi kvalitne, prakticky sme sa nedostali k lopte. Domáci sa dostávali do šancí, ktoré pripravoval i zakončoval najmä Roman Lazúr, pohybovo – rýchlostne bol o triedu nad všetkými, napokon aj skóroval. Naším šťastím bolo, že Brekovčania do prestávky využili iba jedinú šancu, lebo ak by bolo 3:0, nič by sme nemohli povedať a bolo by prakticky po zápase. Za stavu 1:0 sme stále žili, aj som bol v druhom polčase milo prekvapený, že sme sa dostávali aj my do šancí – dva nájazdy na brankára, najmä Miro Tkačin platil na domácu defenzívu, napokon práve jeho strela aj so šťastím tečovaná znamenala vyrovnanie,“ zhodnotil dianie na trávniku Štefan Tomčák.

 

Na štvrtý pokus sa pakostovskému Ajaxu podarilo na ihrisku konečne zabodovať, dovtedy Kamenica n/Cir. 0:1, Hencovce 0:2, Sačurov 2:4...

„Treba priznať, že nám vyhovuje skôr menšia hracia plocha, hra, v ktorej prevládajú osobné súboje. Pod Brekovským hradom boli rozmery hracej plochy veľké, bod sme získali odhodlaním, ale aj šťastne,“ dodal hrací kouč Ajaxu Pakostov.

 

Resumé 9. kola:

Kochanovce/Brekov – Pakostov 1:1 (1:0)

Góly: 24. R. Lazúr – 86. M. Tkačin    

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: