Aj kvalitný a silný sem-tam dostane facku

Šéfredaktor|26. apr 2018 o 00:00

Dva poučné zápasy popradského béčka

V jeseni štvrtoligoví futbalisti Popradu B prehrali na pôde Spišského Podhradia a aj v ostatnom vzájomnom stretnutí v domácom prostredí ich tento rival potrápil. Podtatranci napokon dominovali po „divokom“ priebehu a hokejovom výsledku, no do prestávky im iste do smiechu nebolo.

Hoci sa hostitelia ujali vedenia, predsa v priebehu pár minút bolo všetko inak, hostia vyhrávali 2:1 a dokonca neskôr aj zvýšili svoj náskok. Do prestávky však domáci stačili predsa vyrovnať, po zmene strán už chytili priaznivý vietor a ocitli sa v laufe. Hostia majú kvalitný tím s dobrými útočníkmi Ferencom a Cehuľom. My sme mali hluché miesto do prestávky, čo hostia využili. Hlavne tretí zásah hostí bol naozaj pekný. Dôležité pre nás bolo, že sme do šatne odchádzali za vyrovnaného stavu. Neskôr sa už prejavili naše silné stránky a sila kádra. Čím si vysvetľujem, že sme nechali rivala načas odskočiť? Urobili sme individuálne chyby v rozohrávke. My máme hráčov, ktorí chcú hrať, lenže niekedy treba loptu aj jednoducho odkopnúť do bezpečia. Nedá sa vo vlastnej šestnástke zakaždým prihrávať si, je rozumnejšie odkopnúť loptu, vytlačiť súpera. Pri prvom zásahu hostí sme sa nezbavili rýchle lopty, pri druhom sme zase nedostúpili k protihráčovi, ten mal veľa priestoru. Tretí gól sme inkasovali po štandardke,“ rozhovoril sa tréner popradskej rezervy Stanislav Koch. Priznal, že veril, že v druhom polčase sa jeho zverenci prejavia v plnej sile. Navyše počítal s tým, že zapnú hráči z áčka. Bola otázka času, kedy sa rozbehneme, hoci pravdu povediac za stavu 1:3 my nebolo všetko jedno. Po našom treťom góle som veril, že súpera zlomíme, lebo ten náš nápor nevydržal.“

Popradčania tak prešli náročnou skúškou, ktorá prišla po tom, čo v predošlom kole nečakane podľahli na ihrisku Veľkého Šariša rozdielom triedy. Kým aj na jar mužstvo dokázalo niektorým konkurentom nastrieľať fúru gólov, tentoraz vyšlo naprázdno. Dostali sme facku, ale futbal je niekedy aj taký. Domnievam sa, že nastalo vnútorné uspokojenie a zrejme si chlapci mysleli, že sa nič nemôže stať. Lenže stalo sa. Lebo každý tím, ktorý je tabuľkovo umiestnený aj horšie ako my, sa chce vytiahnuť a bojovať. My sme tento duel nezvládli a ani zloženie tímu nebolo také, aké malo byť. Bola to zaslúžená porážka, na nič sa nevyhovárame, hoci v prvom polčase sme mali územnú prevahu, lenže domáci hrali organizovane a čakali na šancu. Urobili sme chybu, prišiel gól a už sme sa z toho nespamätali. V druhom polčase sme hrali slabo, mužstvo som nespoznával, ale aj také veci prichádzajú.“ Čím to je, že v koncovke vyšiel tím FK naprázdno? Keby sme hrali na dobrom povrchu, nestalo by sa to, lenže toto bolo tvrdé ihrisko, lopta nenormálne skákala, na kombinačný futbal to neboli optimálne podmienky. Nechcem však znižovať úspech súpera, ktorý prejavil väčšiu vôľu po výhre. Viac bojoval a my sme si mysleli, že bez výraznejšieho nasadenia to zvládneme.“ Nuž, táto porážka prišla po dlhej sérii víťazných rezultátov a málokto čakal, že Podtatranci pretrhnú šnúru práve u tohto konkurenta.

Zaujímal nás názor S. Kocha na dianie na jar. Verím, že mužstvo sa po spomínanej prehre zomklo a znovu pôjdeme v úspešných šľapajach, hoci nás nečakajú ľahké vystúpenia. Už najbližší duel v Soli bude náročný, lebo každý sa chce proti nám vytiahnuť. Všetko je nevyspytateľné, pokiaľ inkasujete ako prví, súper sa uchytí, bojovnosťou nás eliminuje a ťažko sa to otáča. Preto aj favorit môže zakopnúť. Nuž, treba maximálne koncentrovane pristupovať k zápoleniam, musíme sa vyrovnať iným v nasadení a ukázať hernú kvalitu,“ dodal kormidelník popradského béčka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: