Hlavné menu

Hrdina derby očakával viac

Marcel Eperješi|5. okt 2016 o 02:00

Z obrany sa presúva do ofenzívy. Mali by prísť aj góly.

Aj na štvrtoligovej úrovni (skupina Sever) došlo k „rusínskemu“ derby. V 11. kole na seba narazili Medzilaborce a Radvaň nad Laborcom. Domáci futbalisti i priaznivci ešte mali v pamäti „šialenstvo“ spred roka, keďže hostia dvoma gólmi v nadstavenom čase otočili výsledok. Aj teraz vyhrával medzilaborský Spartak 1:0, gólom v úvodnej štvrťhodine a... napokon ostal nezmenený.

I keď malo derby iba jediný presný zásah, brankári Vodilka, resp. Diňa sa na nedostatok práce sťažovať nemohli. „Osobne som od derby očakával viac, za seba poviem, že ma sklamalo. Áno bolo bojovné, ale futbal bol až príliš opatrný, ustráchaný, obe strany akoby sa báli. Šance bol, na oboch stranách, chýbala mi však ľahkosť. Dôležitosť zisku bodov bola viac než chuť zahrať si otvorený futbal,“ vrátil sa k stretnutiu geografických takmer susedov Vladimír Gavula.

Výsledok stanovila 13. minúta, na ktorej konci bol práve Vladimír Gavula... „Tuším tomu predchádzala situácia, že Radvančanom nevyšiel ofsajd systém, loptu po krídle potiahol Denis Pakhomov, odcentroval, ja som si ju spracoval, síce nie ideálne, lebo stav hracej plochy je zlý, ale stačil som ešte brankára so šťastím prehodiť,“ opísal rozhodujúci moment 33-ročný futbalista.

MŠK Spartak Medzilaborce si víkendovým ziskom troch bodov pripísal na konto tretie víťazstvo. Vylepšil tak remízovú bilanciu 3 – 5 – 3. Spartakovci sú zatiaľ štvrtoligovým kráľom remíz... „Kráľom nerozhodných výsledkov sme najmä vďaka tomu, že naša koncovka je priam katastrofálna. V každom zápase máme šesť – sedem – osem čistých šancí, v koncovke horíme. A preto len remizujeme. Snáď iba jeden zo zápasov bol taký, keď sme boli s bodom spokojní,“ konštatoval Vladimír Gavula.       

Už harcovník futbalových trávnikov bol v uplynulých sezónach medzilaborským kanonierom. Teraz však bol jeho derby gól v aktuálnom súťažnom ročníku iba druhý... „Tak, tak, je to málo gólov. Doposiaľ som však musel hrávať na poste stopera. Zmení sa to, keďže prišiel do obrany Ľubo Horochonič, ja sa posuniem viac dopredu. Verím, že prídu aj góly,“ pousmial sa Vladimír Gavula.

V 12. kole majú Spartakovci voľno. Príde vhod? „Verím, že áno. Chlapci sa dajú dokopy, oddýchnu si a verím, že nám to už bude padať,“ dodal hrdina derby pod Kamjanou.

 

MEDZILABORCE – RADVAŇ n/L. 1:0 (1:0)

Gól: 13. Gavula.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: