Hlavné menu

Z trávnika na majstrovstvá sveta v nohejbale

Marcel Eperješi|17. nov 2016 o 01:00

Lukáš Gabák na šampionáte v kategórii jednotlivci.

Po štyroch rokoch sa majstrovstvá sveta v nohejbale opäť vrátili do Českej republiky. Moravská metropola Brno sa od 18. do 20. novembra sa stala hlavným mestom svetového nohejbalu. Športová hala Vodová s kapacitou 3 200 divákov tak bude hostiť najväčší nohejbalový šampionát v histórii tohto športu. Zúčastní sa ho aj Lukáš Gabák, futbalista piatoligového TJ Ptava NV Ptičie, nohejbalista ŠK Laborec Humenné, ktorý sa na šampionáte reprezentačne predstaví v singli.

V termíne 4.- 6. novembra sa v humenskej športovej hale uskutočnila druhá fáza sústredenia nohejbalovej reprezentácie Slovenska. Zúčastnila sa jej širšia nominácia, dvanásť nohejbalistov, z ktorých boli vybraní siedmi, ktorí budú tohto týždňa Slovensko reprezentovať: single – Lukáš GABÁK, dvojice – Ján BRUTOVSKÝ, Ladislav STUPÁK, Ján KILIK; trojice – Ján BRUTOVSKÝ, Ladislav STUPÁK, Silven GALUS, Igor HULÍN, Milan ČERNOTA.

 

V nominácii pre svetový šampionát sa objavil aj Lukáš Gabák, futbalový nohejbalista ŠK Laborec Humenné. Predstaví sa v singli. „Nominácia prišla nečakane, keďže na sústredení som bol v poradí tretím singlistom. Hulín chýbal zo zdravotných dôvodov a rozhodovalo sa medzi mnou a Stupákom. Naše vzájomné zápasy na sústredení boli maximálne vyrovnané, tréner určil, že schopnosti Stupáka využije vo dvojiciach a trojiciach, na singel nominoval mňa.“

V skupine je istým Gabákovým súperom Kanaďan, dvaja z „áčka“ postupom vytvoria štvrťfinálovú skupinu s dvojicou z „béčka“... „Čaká ma premiéra, trochu mi to zväzuje nohy, nervozita je, ale verím, že na palubovke hneď opadne. Kanaďan nie je svetová špička, z kvalifikácie to vychádza na Američana alebo Kórejčana. Tí sa z roka na rok zlepšujú, uvidíme, no postúpiť do štvrťfinále asi k Francúzovi a Švajčiarovi rozhodne chcem.“

V piatok 18. novembra bude možné sledovať Lukáša Gabáka v akcii online vysielaním na tvcom.cz – o 15.55 hod.: Gabák – kvalifikant, o 16.20 hod.: Gabák – Kanaďan. Držíme palce!

Slovensko sa nachádza v najvyššie nasadenom prvom koši pre všetky disciplíny: single, dvojice i trojice.

Samozrejme, že je to dobré, v skupinách sme papieroví favoriti, postup sa kladie za povinnosť. Vo vyraďovacej fáze už musíme poraziť niekoho silného, môžeme naraziť na Čechov, Rumunov, možno Švajčiari, Francúzi. Keď chceme byť vo finále, jedného silného poraziť musíme. Spravíme maximum pre čo najlepší úspech. Ak by bola jedna zlatá, jedna strieborná, veľmi by som sa potešil. Česká reprezentácia je veľmi sebavedomá, v domácom prostredí chce by maximálne úspešná. Ak by sme im jedno zlato „ukradli“, bol by som veľmi rád,“ konštatoval Marián Mihok, tréner slovenskej reprezentácie v nohejbale.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: