Hlavné menu

Čistenie žalúdka zabralo

Marcel Eperješi|1. sep 2016 o 02:00

V Ražňanoch obaja Semanovci - otec so synom

 V každom tíme, amatérskom i profesionálnom, sa vyžaduje istý čas na zohranie partie a zabudovanie nových hráčov. Tí síce nemajú 100 dní k dispozícii ako politici, ale i tak niekedy doba aklimatizácie je rozličná. Záleží na okolnostiach aj na tom, ako sa posily dokážu aklimatizovať. Všetko nasvedčuje tomu, že i v Ražňanoch, ktoré účinkujú v piatoligových zápoleniach v skupine Šarišskej, sa nováčikovia  konečne „usádzajú“ a začínajú odvádzať  to, čo sa od nich očakáva.

V ostatných dvoch vystúpeniach kolektív  FK FC zabodoval naplno a vyrovnal tak bilanciu v počte prehier a výhier po štyroch kolách. Naposledy Ražňany dominovali na pôde Šiby, kde zvládli hlavne prvú polhodinu diania, v ktorej získali trojgólový náskok. Domáci do prestávky znížili a po zmene strán pridali ešte jeden zásah, ale triumf hostí neohrozili. „Vyhrali sme zaslúžene. Už to bolo podľa našich predstáv, bol som vcelku spokojný, lebo  dosiaľ sa ešte noví chlapci zohrávali,“ konštatoval tréner Michal Marcinko. Inak, aj v minulom ročníku   jeho zverenci na rovnakej pôde dominovali, no doma zase prehrali s týmto rivalom. „Takže uvidíme, ako to bude v tejto sezóne,“ pridal postreh lodivod, ktorý na margo chýbajúcej remízy v bilancii tímu riekol, že sa snaží viesť zverencov k výhram a preferuje odvážnejší spôsob hry. „U mňa vyhráva myšlienka hrať útočne a prípadne prehrať i o dva góly, ako murovať celý zápas a predsa prehrať o gól.“

 Vstup do ročníka Ražňanom nevyšiel a odštartovali porážkou v Koprivnici, kde naopak zase vyšiel prvý polčas oveľa lepšie domácim, ktorí dosiahli tri góly. „Dovolím si tvrdiť, že prehral lepší celok, ale, žiaľ, vybuchol nám náhradný brankár, lebo Maškara bol pracovne zaneprázdnený. Inkasovali sme po hrubých individuálnych chybách, všetky zásahy išli na vrub nášho gólmana. Nechcem ho ukameňovať, je to mladý chlapec, ktorý sa učí, zbiera skúsenosti.“ Aj ďalšie vystúpenie vonku – tentoraz na ihrisku nováčika z Dubinného – nedopadlo dobre. Tentoraz nezlyhal jeden člen kolektívu, ale takmer všetci. A preto sa zrodila ešte výraznejšia porážka. S takým výpraskom hostia iste nerátali. A to aj preto, že po štvrťhodine vyhrávali a zahodili navyše obrovskú šancu. „V dvadsiatej minúte sme prestali hrať a preto bolo v šatni i celý týždeň horúco. S výnimkou jedného-dvoch chlapcov ostatní totálne vybuchli a mali sme preto vedno s prezidentom pohovory s hráčmi.  Nie sme neskromní, ale určite sme už mohli mať na konte zo desať bodov.  Bol to odfláknutý zápas a to si nemôžeme dovoliť.“ Zrejme čistenie žalúdka zabralo, lebo v domácej premiére so Starou Ľubovňou to už bolo podstatne lepšie.

 M. Marcinko naznačil, že súpiska sa počas leta skvalitnila príchodmi viacerých súcich borcov. Na druhej strane daktorí bývalí členovia partie odišli. Naznačil, že  nebude jednoduché nahradiť univerzálneho futbalistu Friča i ďalšieho beka Sochoviča, ako aj strelca Patrušku, ktorý dal na jar osem gólov či Pončáka. Naopak, novými tvárami sú:  Prusák (v Ražňanoch už kedysi pôsobil), Hlávka (v minulej sezóne hral za Koprivnicu  a bol druhým najlepším strelcom skupiny Šarišskej – jeho príchod má na svedomí jeho dobrý kamarát Prusák, ktorý ho zlanáril),  D. Kovaľ, M. Kovaľ, Marcin, Bilý (pribudol z vlastného dorastu).  Okrem toho po zranení sa vrátili do diania  domáci hráči J. Kovaľ  aj Sekerák. Na súpiske sa objavili dvaja Semanovci. Okrem matadora Mareka je  v mužstve  už i jeho syn Samuel, ktorý nemá ešte ani 17 rokov. Ide o raritu a symbiózu otcových skúsenosti a mladíckeho zápalu syna. „Nuž, myslím si, že sme urobili aj vďaka ústretovosti iných ľudí dosť preto, aby sme mali nielen kvantitu, ktorá neraz v tejto súťaži chýba, ale hlavne kvalitu v kádri,“ dodal M. Marcinko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: