Hlavné menu

Po dlhej šnúre bolestivá druhá porážka

Marcel Eperješi|11. nov 2016 o 01:00

Po dlhej šnúre bolestivá druhá porážka

Na niektorých účastníkov regionálnych futbalových súťaží čakalo v záverečnom kole nemilé prekvapenie. Napriek papierovým predpokladom nepochodili a rozlúčili sa s jesennou časťou neúspešným výsledkom, ktorý ich pár dní bude iste mátať. Aj kolektív Bardejova-Dlhej Lúky sa hotoval zakončiť prvú fázu ročníka úspešne na ihrisku Gaboltova, no prerátal sa. Druhý tím tabuľky utŕžil druhú porážku a môže si spytovať svedomie.

 Na pripomienku, že jeho zverenci ťahali dlhú šnúru bez porážky a predsa si ju vo finiši vykoledovali, tréner TJ Slovan Juraj Čobej, pokrčil plecami a odpovedal: „Mrzí to, ale čo už, taký je futbal, už to nevrátime späť.“ Nuž, určite škrie, že popri  prehre v 4. kole s lídrom pelotónu piatoligovej súťaže v skupine Šarišskej – Gerlachovom Bardejov-Dlhá Lúka si pripísal druhé zakopnutie, ktoré spôsobilo, že tím bude zimovať na druhej pozícii s trojbodovým odstupom.

 Hoci Gaboltovčanov delí v pelotóne od druhého celku tabuľky dvadsať bodov, vedeli predsa tento hendikep na ihrisku vymazať bojovnosťou, nasadením a svojím štýlom, ktorý jednoducho na Bardejov-Dlhú Lúku platí. „Domáci len bránili a lepšie sa vyrovnali s nepriaznivými klimatickými podmienkami. Fúkal silný vietor, terén bol ťažký, krivý, no súper  vyhrával osobné súboje.  Nevedeli sme sa technicky presadiť.“ Víťaz skóroval z penalty (hosťujúci hráč pri odkope trafil súperovu nohu) a tak kormidelník porazeného celku sa nesťažoval na tento moment. „Bola to oprávnená penalta.“  Gól padol pomerne skoro a tak hostia mali dosť času na zmenu výsledku, no nedokázali to. „Značne sme zaostali za naším optimálnym výkonom. Hoci sme mali držanie lopty azda na 75 percent, predsa počas celého merania síl sme sa nedokázali vpredu presadiť. Nevypracovali sme si žiadne gólové možnosti, bolo to z našej strany platonické. Naše prihrávky išli zbytočne do šírky, neúčelne namiesto dravého ťahu na bránu hostiteľov. Chýbala nám prekvapivá kolmica, no hlavne sme zaostali v súbojoch, To bola tragédia,“ nedával si servítku pred ústa kouč hostí. Dve-tri pološance nestačili na zmenu. „Viac sa bolo treba priprieť, premôcť, šmyknúť.“

 J. Čobej naznačil, že Gaboltovčania ho ničím neprekvapili, očakával, že budú hrať podobným spôsobom. V tejto súvislosti vytiahol zaujímavý argument. „V závere sme mohli inkasovať aj ďalší gól, keď sme umožnili súperovi brejky, lebo sme hrali vabank. Stiahol som to na troch a potom dokonca na dvoch obrancov. Hoci ani domáci už tutovku nemali, predsa sme nedokázali aspoň vyrovnať. Hoci sme vedeli, s čím rival vyrukuje, i tak sme sa na to vhodne nepripravili. Futbal je taký, pokiaľ nedáš gól, nemáš nárok na výhru.“ Tréner hostí sa nedomnieva, že by jeho hráči súpera podcenili, skôr vypichol minulé vzájomné zápasy, ktoré tiež na tomto ihrisku Bardejovu-Dlhej Lúke nevychádzali podľa želania. „Pred rokom sme tu remizovali, predtým sme tam prehrali. Sú isté kolektívy, ktoré vedia proti nám zahrať a proti ktorým sa nám nedarí. Gaboltov patrí do tejto kategórie. Jeho hra na nás jednoznačne platí. Nepasuje nám osobné bránenie, atakovanie, viac nám vyhovuje, keď sa protivník stiahne a forsíruje zónovú obranu, proti ktorej sa presadzujeme narážačkami.“ Inak, v prvom kole jesene Gaboltov vyhrával 1:0 a až potom domáci dokázali dva razy skórovať. „Tiež to bolo vtedy veľmi tesné.“ Cítil kouč, že tento duel jeho mužstvu nevyjde? „Nepovedal by som, že by na hráčov doľahla únava, skôr som postrehol ich nechuť z počasia. Bola zima, blato, hralo sa na krivom ihrisku a nepríjemne fúkalo. No obaja sme mali rovnaké podmienky. Slovom, tento výkon bol jedným z najslabších v jeseni,“ dodal Juraj Čobej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: