Články a novinky ObFZ

V nedeľu veľké prekvapenie v "Koba Aréne"

Ján Mano|15. aug 2019 o 00:00

VI. liga mužov ObFZ Michalovce

Veľký šláger druhého kola v našej najvyššej okresnej súťaži sa v nedeľu odohral na štadióne Jozefa Gazdu st. v Tušiciach-TNV. Nováčik súťaže hostil doma ambiciózny Palín. Na cestu do „Pallai Areny“ si našlo veľa divákov. Tí však boli z úrovne zápasu sklamaní. V Tušiciach sa totiž nehral dobrý futbal. Domáci boli počas celého zápasu oveľa aktívnejší ako ich súper. Do šatni ale odchádzali spokojnejší hostia, keď sa k odrazenej lopte dostala ukrajinská akvizícia Michail Mykulka a ten rozvlnil sieť v bránke domácich. Aj v druhom polčase sa hralo prevažne na polovici Palína. Ten podržal v zápase skvelý brankár Mišina a keď po ojedinelej peknej akcii hostí, zvýšil Bodnár na 0:2, zdalo sa byť po zápase. Hneď nato však domáci Lipka znížil a vyrovnanie viselo na vlásku. Hosťom sa však nakoniec podarilo dotiahnúť zápas do víťazného konca. Domáci si však zaslúžili minimálne bod. 

Ďalší veľký favorit na víťazstvo v tejto súťaži z Vyšných Remet, cestoval na svoj prvý zápas u súpera do Žbiniec. Už po príchode sa hráči, i fanúšikovia hostí len prizerali, ako vyzerá pripravená hracia plocha v tejto obci neďaleko Michaloviec. Duša futbalu v Žbinciach Ľubomír Ivan totiž vždy príkladne pripraví miestne futbalové ihrisko. Závidieť by mu mohol nejeden amatérsky klub na Slovensku. Horšie to bolo už však s výkonom i výsledkom z pohľadu domáceho celku. Hostia sa predstavili ako konsolidované a kvalitné mužstvo a to nedalo domácemu žiadnu šancu. Hostia vyhrali jasne 6:1. 

Veľké prekvapenie sa v nedeľu zrodilo v „Koba Arene“ v Trhovištiach. Domáce mužstvo hralo aj druhý zápas v rade doma a na svojom štadióne privítalo súpera až z ďalekého Záhora. A boli to práve zverenci mecenáša tohto klubu Miroslava Leca, ktorý mali doslova raketový nástup do tohto stretnutia. Už po polhodine svietilo na tabuli skóre 0:3 a tí fanúšikovia, ktorí prišli na toto stretnutie neskôr sa nestačili čudovať. A futbalové divadlo pokračovalo aj ďalej. Domácim vyšiel záver prvého polčasu a troma gólmi vyrovnali stav stretnutia na 3:3 a v šatni Záhora bolo cez prestávku horúco! V druhom polčase, chceli domáci dokončiť dokonalý obrat v tomto zápase no nepodarilo sa im to, lebo boli to práve hostia, ktorí svojim štvrtým gólom rozhodli o tom, že tri body putovali v nedeľu z Trhovíšť do tesnej blízkosti ukrajinských hraníc. Pre Záhor je to štart do súťaže ako z rozprávky. Veď v prvých dvoch kolách obrali o všetky body dvoch veľkých adeptov na postup do krajskej súťaže! Legenda hovorí, že v Záhore sa spieva a tancuje ešte aj dnes.

Vysoké víťazstvo sa v nedeľu zrodilo aj v „Gamrač Parku“ v Hatalove. Ten si na žiadosť Zemplínskej Širokej vymenil so svojim súperom miesto domáceho stretnutia. Už po polčase bolo v Hatalove o víťazovi stretnutia rozhodnuté. Domáci zverenci Petra Vasiľa totiž viedli už vysoko 6:1. V druhom polčase sa gólostroj domácich zastavil na čísle 9. Hattrickom sa zaskvel domáci ostrostrelec Martin Baran. Hostia už len korigovali stav a odniesli si domov poriadny debakel – 9:2. 

Za menšie prekvapenie môžeme označiť aj remízu Poruby pod Vihorlatom s Krásnovcami. Hostia dokonca prvý polčas v „Kriška Parku“ viedli 1:0. Domáci nie a nie vyrovnať. No napokon sa im to predsa len podarilo. Lendač v 65. minúte vyrovnal ale strhnúť víťazstvo na svoju stranu sa domácim už nepodarilo. Zverenci trénera Tibora Tabaka, si tak predstavovali oveľa lepší štart do súťaže. Naopak Krásnovčania majú po dvoch kolách na konte štyri body a sú spokojní. 

Tesné víťazstvo u súpera zaznamenali Zalužice. Tí sa posilnili o viacerých hráčov odhlásenej Úbreže a tak boli v nedeľu v Dúbravke favoritom zápasu. O jediný presný zásah sa postaral špílmacher hostí Milan Capík a rozhodol tak o tom, že tri body putovali v nedeľu do Zalužíc. Dúbravka je po dvoch kolách bez bodu a vyzerá to tak, že opäť sa bude opakovať história z posledných 5-6 rokov, kedy sa Dúbravka každý rok zachraňovala.

Pozdišovce mali voľno 


VII. liga „Východ“ mužov ObFZ Michalovce

Zaujímavá situácia nastala v zápase nováčika z Tibavy s Porostovom. Domáci si na svojom súperovi poriadne zgustli. Nastrieľali mu 9 gólov, no urobili veľkú chybu. Na stretnutie totiž nastúpilo až 5 hráčov iných ako Slovenskej národnosti. Novela prestupového poriadku, ktorá vyšla 18.6.2019 okrem iného hovorí aj to, že v zápase môžu nastúpiť maximálne 4 hráči inej národnosti ako Slovenskej. Tibava tak prehrala kontumačne 3:0 a Porostov tak môže ísť na postup.

Veľmi dobrý štart do súťaže zažíva „béčko“ Zalužíc. To v nedeľu cestovalo do Podhorode, kde hráva domáce zápasy Ruský Hrabovec. Hostia už dokonca viedli 3:0 a zdalo sa byť o osude tohto stretnutia rozhodnuté. No domáci v druhom polčase dokázali znížiť dvoma gólmi Tomáša Poláka na 2:3. Posledné slovo mali ale opäť hostia. Tí sa ešte po góloch Mich. Dzurja a Streňa tešili z troch bodov, ktoré si doviezli domov do „Šepeľak Parku“ do Hažína pri Michalovciach. Tešilo sa aj druhé „béčko“ a to Pavlovské. To doma hostilo zverencov trénera Mira Biharyho z Remetských Hámrov. Hostia dlho siahali na bod. Domáci napokon zápas zlomili v posledných desiatich minútach, keď dvoma gólmi rozhodli o svojom víťazstve. 

Lukáš Bodnár - dopisovateľ ObFZ

Súvisiaci obsah