Žlto-modrí takmer predviedli dokonalý obrat

Proti Ružomberku vyrovnával Dawid Kurminowski (vpravo), ktorý mohol v nadstavení streliť aj víťazný gól.
Proti Ružomberku vyrovnával Dawid Kurminowski (vpravo), ktorý mohol v nadstavení streliť aj víťazný gól. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|30. sep 2018 o 12:36

Proti Ružomberku zmazali dvojgólové manko a v nadstavenom čase spálili dve tutovky.

MICHALOVCE. Skvelé futbalové predstavenie predviedli obaja aktéri v sobotu večer na michalovskom štadióne, kde si v rámci 10. kola Fortuna ligy zmeralo sily domáce mužstvo s nebezpečným Ružomberkom.

Hostia potvrdili dobré chýry, po polovici zápasu viedli už dvojgólovým rozdielom a zdalo sa, že si na Liptov odvezú tri body.

Avšak po obrátke nastúpili Zemplínčania ako vymenení, manko zmazali a nechýbalo veľa, aby predviedli dokonalý obrat.

Stretnutie veľmi dobrej úrovne sa napokon skončilo spravodlivou remízou 2:2, takže Michalovce si do tabuľky pripísali piaty bod, ktorý im však nestačil na odpútanie sa z poslednej priečky.

Vyhrať mohli obaja

Michalovskí tréneri mali šťastnú ruku pri striedaniach, pretože do streleckej listiny sa zapísali práve hráči, ktorí nefigurovali v základnej zostave.

Najprv znížil Sadam Sulley a päť minút pred koncom vyrovnal Dawid Kurminowski.

„Diváci museli byť spokojní, lebo do posledných sekúnd videli veľkú drámu. Dokázali sme zmazať dvojgólové manko a pri troche šťastia sme mohli strhnúť víťazstvo aj na svoju stranu. Rovnako tak mohli vyhrať aj hostia, napokon sa duel skončil remízou,“ skonštatoval autor vyrovnávajúceho zásahu, ktorý odmietol byť hrdinom žlto-modrých, keď zlyhal v čistej šanci v tretej minúte nadstavenia.

„Od Igora Žofčáka som dostal výbornú loptu, avšak loptu som napálil len do brankára hostí, ktorý mi dobrým vybehnutím zmenšil strelecký uhol. Je to veľká škoda, bol som veľmi blízko k dvojgólovému zápisu,“ smútil Poliak Kurminowski.

Zmenili rozostavenie

Počas polčasovej prestávky bolo v domácej kabíne horúco a ostrejšie slová padli na úrodnú pôdu, lebo mužstvo v druhej 45-minútovke podalo výborný výkon.

„V prvom polčase sme boli málo agresívni a meškali sme v súbojoch. Keď dáte súperovi, akým je Ružomberok, toľko priestoru, hneď to využije. Do druhého dejstva sme zmenili rozostavenie na 3-5-2 a chlapcov sme nabádali, aby zvýšili agresivitu v súbojoch. Podarilo sa nám vrátiť do zápasu kontaktným gólom. Potom mal súper k dispozícii pokutový kop, ktorý ak by premenil, už by sme asi ťažko niečo s výsledkom urobili. Za druhý polčas môžem chlapcom len poďakovať, predviedli výborné divadlo, ktoré sa páčilo aj mne, len škoda, že nemalo krajší koniec,“ vyjadril sa lodivod MFK Zemplín Anton Šoltis.

Na odvolávanie si zvykol

V druhom domácom súboji po sebe východniari namierili do čierneho dvakrát, no tentoraz to na víťazstvo nestačilo. Šoltisa však potešilo, že po dlhšom čase sa presadili čistokrvní útočníci.

„Treba však povedať, že obaja mohli skórovať ešte aspoň raz. Vypracovali sme si možno štyri čisté šance, ktoré útočníci musia premieňať. Sú to však mladí chlapci, ktorí sa len vyvíjajú a učia, potrebujeme s nimi ešte veľa pracovať,“ pokračoval michalovský kormidelník.

Ten počas nevydareného úvodného dejstva musel počúvať z tribún nepríjemné poznámky od divákov, ktorí mu už „balili“ kufre.

„Mňa už odvolávajú niekoľko zápasov. Už som si na to zvykol a ťažkú hlavu si z toho nerobím. Počas stretnutí sa plne venujem svojim trénerským povinnostiam a nepočúvam pokriky z tribún. Nemá zmysel sa nad tým pozastavovať,“ zareagoval Šoltis.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Žlto-modrí takmer predviedli dokonalý obrat