Z dna na vrchol. Trebišov prežíva znovuzrodenie

Úspešná partia. Píše novú kapitolu trebišovského futbalu.
Úspešná partia. Píše novú kapitolu trebišovského futbalu. (Autor: Ladislav Lukáč)
Daniel Dedina|21. nov 2016 o 00:00

Tréner Urban: Kto by to povedal pred rokom?

TREBIŠOV. Ten prerod je vskutku obdivuhodný. Takto pred rokom balansovali futbalisti Trebišova nad treťoligovým prepadliskom, vo Vyšnom Opátskom napríklad schytali debakel 0:10 a zimovali na poslednom mieste.

Uplynulo dvanásť mesiacov a Slavoj je najväčší ašpirant na postup do druhej ligy. Tabuľku vedie o tri body práve pred Opátskym a Giraltovcami a to má ešte zápas k dobru.

Vo vnútri zemplínskeho klubu došlo počas uplynulej zimy k zásadným zmenám a už jarná časť veľa naznačila.

Trebišovčania sa záchranárskym starostiam vyhli veľkým oblúkom a napokon skončili na šiestom mieste. V tejto sezóne to rozbehli naplno hneď od začiatku.

Preto absolútne neprekvapilo, že zástupcovia Slavoja ovládli aj koncoročnú anketu Jedenástka roka III. ligy VsFZ, v ktorej mali až štvornásobné hráčske zastúpenie.

Ocenenie si prevzali brankár Jakub Giertl, obrancovia Jaroslav Capko a Vladimír Kražel i dvanásťgólový útočník Matúš Lorinčák.

Ocenenie pre všetkých v klube

Meno Jakuba Giertla, odchovanca košickej brankárskej školy, je spojené práve s najnovšou úspešnou érou trebišovského futbalu, keďže z Lokomotívy zamieril na Zemplín v marci tohto roka.

„Musím priznať, že v jari to bolo jednoduchšie ako teraz na jeseň. Do jarnej časti sme vstupovali s tým, že nemáme čo stratiť, boli sme v tom čase na chvoste tabuľky. V tejto sezóne sa už súperi na nás zodpovednejšie pripravovali a dávali si už väčší pozor, lebo vedeli, že kvalita v našom súčasnom tíme rozhodne je.“

Svedčí o tom nielen najviac získaných bodov, ale aj delené prvé miesta v počte strelených a najmenej inkasovaných gólov.

Trebišovu podľa štatistických ukazovateľov patrí miesto na polovičnom tróne právom.

„Strelených gólov mohlo byť na našom konte aj viac. Občas nám chýbalo trocha viac šťastia alebo sme jednoducho príležitostí na skórovanie nedotiahli do úspešného konca. A čo sa týka defenzívy, tá sa začína už od útočníka, bránime celé mužstvo. Vyskytlo sa aj niekoľko zápasov, v ktorých sme súperov trocha podcenili, napríklad prešovskú juniorku. Poučili sme sa však z nich a vo väčšine zápasov nás súperi neprekvapili. Skôr my sme čakali na svoju šancu.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Z dna na vrchol. Trebišov prežíva znovuzrodenie