Walesania odchádzali s tričkom Tatrana pod sakom

Futbaloví internacionáli.
Futbaloví internacionáli. (Autor: fb sportove legendy)
Daniel Dedina|7. jún 2018 o 00:00

Na trávnik vybehlo mnoho známych osobností.

TISINEC.. Zaujímavá futbalová exhibícia sa cez víkend uskutočnila v obci Tisinec v okrese Stropkov.

Svoje futbalové umenie divákom predviedli internacionáli Tatrana Prešov, Zemplína Michalovce a waleského Cardiff City.

V zápasoch, ktoré sa hrali na jeden štyridsaťminútový polčas, nechýbali pekné akcie i góly.

Zaguľatenejšie telá aktérov na ihrisku spôsobili, že hra nebola taká rýchla, ako boli fanúšikovia zvyknutí v časoch ich najväčšej hráčskej slávy.

To však nebolo vôbec dôležité, rolu tentoraz nehrali ani výsledky.

Najdôležitejšie bolo, že sa akcia vydarila na výbornú.

Atmosféru na štadióne dotvárala živá hudba.

„Predstavitelia Cardiffu City sa nám ozvali ešte v januári. Každý rok si vyberú krajinu, v ktorej odohrajú niekoľko zápasov, pred rokom navštívili Švajčiarsko. Na Slovensku chceli vidieť Bratislavu, Košice i Vysoké Tatry. Odohrali tu tri zápasy, na Pasienkoch, v Kežmarku a v Tisinci, kde sme sa spojili s internacionálmi Michaloviec. Cardiff nám už vopred avizoval, že príde s kategóriou hráčov vo veku 40 - 50 rokov a že im pôjde predovšetkým o potešenie z futbalu. Bolo vidieť, že je to tím, ktorý má s podobnými akciami bohaté skúsenosti. Už ich oblečenie vzbudzovalo pozornosť. Všetci prišli v oblekoch a tak aj odchádzali. Akurát pod sakom už nemali biele košele, ale tričká Tatrana Prešov,“ bilancoval podujatie predseda Združenia futbalových internacionálov Tatrana Prešov Marián Prusák.

Zaujímavého súpera z Britských ostrovov sa podarilo na Slovensko dotiahnuť prostredníctvom manažéra Júliusa Šefčíka, ktorý pred rokom držal organizačnú taktovku nad súbojom legiend Slovensko – Španielsko v Trnave. Š

efčík aktuálne pracuje na pozvaní bývalých hráčov Atletica Madrid.

Ak by skutočne na Slovensko zavítali, Prešov by bol vážne v hre ako ich potenciálny súper.

V otázke 120. výročia Tatrana nechceli suplovať klub

V zeleno-bielom drese vybehlo v sobotu na trávnik mnoho známych mien.

„Hľadal som hráčov z mladšej generácie, ktorí by sa toho chytili aj do budúcna.

„Na poslednú chvíľu vypadli Stano Šesták, Maťo Jakubko i Jožko Kostelník, Marek Petruš mal povinnosti v devätnástke, ale nechýbali Jožko Kožlej, Lukáš Hricov, Karol Kovalík, Ľubo Puhák, Paľo Vytykač, Jožko Daňko, a taktiež Pišta Varga, Janko Molka, či Gejza Šimanský,“ menoval Prusák rad radom dlhoročné stálice vo farbách Tatrana.

Prešovskí internacionáli už v minulosti odohrali zápasy s výbermi Slovenska i Českej republiky, Dinamom Minsk, často si merajú sily s Lokomotívou Košice, Michalovcami a zúčastňujú sa rôznych turnajov.

Čo sa týka blízkej budúcnosti, na stole majú ponuku od výberu českých hráčov, ktorých združuje bývalá hviezda Sparty i Dukly Praha Jan Berger a tímu slovenských hokejistov, vrátane tých z NHL.

Zabezpečiť by to mal Tomáš Tatar, ten ale aktuálne ešte hrá s Las Vegas finále Stanley Cupu.

Prečo si internacionáli vybrali za dejisko turnaja Tisinec, vysvetlil Prusák nasledovne: „Hrali sme tam už viackrát. Zvykli sme si na tamojšie prostredie a výborný trávnik. Veľká vďaka patrí domácim usporiadateľom, ktorí nám opäť vyšli maximálne v ústrety. Takisto rozhodcom na čele s ligistom Mirom Benkom. Navyše, v Prešove by to aktuálne ani nebolo možné, umelá tráva v Jazdeckom areáli sa nepozdávala ani súperom. Dlho sme rozmýšľali aj nad názvom podujatia. Nechceli sme, aby to vyznelo ako oslava 120. výročia Tatrana Prešov či rozlúčka so starým štadiónom, lebo to by malo byť v réžii klubu. Do Prešova sa radi vrátime, keď bude postavený nový štadión. Hádamsa to do roka stihne,“ dodal Marián Prusák.

Výsledky: Prešov – Cardiff 9:2, Prešov – Michalovce 3:3, Michalovce – Cardiff 5:0.

Otvorená asistentská budúcnosť

V nedávno skončenej sezóne pôsobil Marián Prusák v role asistenta hlavného trénera 1. FC Tatran Prešov Antona Mišovca.

Zatiaľ nevie, či v tejto funkcii bude pokračovať aj naďalej.„Ľahšiu otázku nemáte?“ zasmial sa.

„Po skončení sezóny odišli hráči na dovolenky a tréner Mišovec do Čiech. Asi dvakrát sme spolu telefonovali, ale na túto tému sme sa spolu nebavili, to musí prísť zvrchu. Tréner má zmluvu do konca roku a podľa informácií, ktoré mám, by mal pokračovať. Mne zmluva skončila, takže uvidíme, čo bude ďalej,“ povedal Prusák.

Letnú prípravu odštartujú futbalisti Tatrana vo štvrtok 14. júna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Walesania odchádzali s tričkom Tatrana pod sakom