Bratislavská konferencia má byť pokojná. Predseda nemá protikandidáta

Juraj Jánošík.
Juraj Jánošík. (Autor: BFZ)
Titanilla Bőd|25. jan 2022 o 19:28

Juraj Jánošík vedie BFZ od roku 2011.

BRATISLAVA. Cez víkend je na programe volebná konferencia Bratislavského futbalového zväzu. Je to posledný zo štyroch regionálnych zväzov, ktorý si zvolí predsedu na ďalšie štyri roky.

Očakáva sa pokojný priebeh konferencie, keďže na každú volebnú funkciu je iba jeden kandidát.

Na post predsedu kandiduje opäť Juraj Jánošík. Regionálny zväz vedie od roku 2011, keď ho zvolili na mimoriadnej konferencii. Opätovne bol zvolený v rokoch 2014 a 2018, v oboch prípadoch jednohlasne, bez protikandidáta.

Situácia je podobná aj teraz. „Predpokladá sa, že konferencia bude mať podobne slušný a bezproblémový priebeh, ako pred štyrmi rokmi,“ uviedol Jánošík.

„Hlavným dôvodom, že znovu kandidujem, bolo to, že Ján Kováčik sa opäť uchádza o post prezidenta SFZ. Má moju plnú dôveru a máme veľmi dobré vzťahy. Aj to rozhodlo, prečo chcem ísť ďalej. Podporili ma aj funkcionári klubov,“ zdôraznil prvý muž BFZ.

Dodal, že chce pokračovať v začatej tímovej práci. „Nie je to o osobe predsedu, ale o ľuďoch, ktorí pracujú vo futbalovom hnutí,“ tvrdí Jánošík.

Konferencia sa bude konať prezenčne v sobotu 29. januára v hoteli Bratislava o 10.00. Je pozvaných 65 delegátov.

„Sú pozvaní vzácni hostia, bude prítomný aj prezident SFZ Ján Kováčik, župan Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák, generálny sekretár SFZ Peter Palenčík a vedúci legislatívno-právneho oddelenia Lukáš Pitek. Odovzdáme aj plakety SFZ niekoľkým oceneným,“ priblížil organizačné záležitosti Jánošík.

V uplynulom období si zvolili predsedu aj ostatné regionálne zväzy. Východoslovenský futbalový zväz opätovne povedie Richard Havrilla, ktorý nemal protikandidáta. Na strednom Slovensku už nekandidoval dlhoročný predseda Jozef Paršo, napokon v mimoriadne napínavých voľbách zvíťazil Stanislav Neuschl. Novým predsedom Západoslovenského futbalového zväzu sa stal Peter Kováč, ktorý zdolal doterajšieho šéfa Ladislava Gádošiho.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bratislavská konferencia má byť pokojná. Predseda nemá protikandidáta