V Prešove hrá víťaz Ligy majstrov

Miloslav Chmeliar. Majiteľ klubu s pohárom a skupinkou fanúšikov Tatrana.
Miloslav Chmeliar. Majiteľ klubu s pohárom a skupinkou fanúšikov Tatrana. (Autor: Korzár/Ján Leško)
Ján Leško|2. feb 2018 o 00:00

Sobota ponúka v metropole Šariša ozajstný hádzanársky ťahák.

PREŠOV. Tatran Prešov privíta na domácej pôde v súčasnosti najlepší svetový tím, víťaza ostatnej edície Ligy majstrov EHF a obhajcu prvenstva SEHA Gazprom ligy, macedónsky Vardar Skopje.

Hádzanársky bonbónik vrámci SEHA ligy rozbalia v TATRAN handball arene o 18. hodine.

Pohárové dozvuky

V Tatrane ešte doznievajú dozvuky pohárového úspechu na Považí.

Obhajca Slovenského pohára svoju rolu splnil, trofej je už dvanásty raz v klubovej vitríne, no výkonom v oboch dueloch príliš nepresvedčil.

Doma síce Tatran vyhral nad MŠK Považská Bystrica o desať gólov, no prvý polčas po chabom výkone vyhral iba o jeden.

V druhom to ale mužstvo trénera Slavka Golužu rozbalilo a v podstate rozhodlo o pohárovom úspechu.

Aj v Považskej Bystrici hodlal Prešov potvrdiť svoju hádzanársku dominantnosť na Slovensku.

Východniari síce pohárového súpera druhý raz nezdolali, no náskok z THA na obhajobu a následné oslavy trofeje stačil.

Majiteľ prvý raz chýbal

Zaujímavosťou pohárovej série je skutočnosť, že po dlhom čase v prvom domácom zápase v hľadisku THA chýbal majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar. Na Považí si ale aj on ďalší úspech so svojím tímom vychutnal.

„V čase prvého zápasu som sa vracal zo zahraničia. Keď som dostal prvú informáciu o výsledku prvého polčasu, ostal som smutný. Druhý ma ale už rozveselil a po konečnom desaťgólovom rozdiele som bol presvedčený, že SP nám ani tento rok neunikne. Iste, ani v odvete mužstvo nehralo dobre, zjavne nebolo ešte v pohode. Tréner Goluža bol dlhšie mimo, počas asociačnej prestávky sa nám mnohí hráči rozpŕchli v podstate po celej Európe. Zrejme aj preto ten nie celkom presvedčivý rozbeh v tomto roku. Slovenský pohár ale vezieme domov, takže v tomto zmysle som i ja spokojný. Iste, mužstvo prehralo v Šali, ani v pohári nehralo ideálne. Avšak, v extralige máme výrazný náskok, takže jedno zaváhanie vôbec neriešim, ani ma netrápi. Pre nás je momentálne dôležité, aby sa mužstvo pripravilo na nasledujúce zápasy SEHA ligy. Už v sobotu s Vardarom Skopje. Potom od desiateho februára na stretnutia v skupinovej fáze Pohára EHF, v ktorej chceme získať maximálny počet bodov, aby sme znovu prešovskú hádzanú dostali do širšieho povedomia.“

S elitou aj „Drobček“ Kristopans

Faktom ale ostáva, že prešovskí hádzanári v tomto roku svojimi výsledkami neohúrili.

V tomto ročníku Slovnaft Handball Extraligy prvý raz prehrali o gól v Šali, nuž a v odvete SP s Považskou Bystricou iba remizovali.

Po nej hráči Tatrana uznali, že zďaleka ideálne nehrali, avšak vzápätí tvrdili, že po návrate domov sa pustia do tvrdej tréningovej práce. Rozhodne chcú herný prejav pretaviť aj k väčšej spokojnosti svojich fanúšikov.

Pravdou tiež však je, že aj s čo najlepším herným výkonom to proti vysoko favorizovanému Vardaru Skopje budú mať poriadne ťažké.

„Vardar, to je naozaj aktuálne svetová špička. Bude veľkým favoritom. Pre naše mužstvo práve zápas s takým renomovaným klubom môže byť tou najlepšou generálkou pred vstupom do diania v skupinovej fáze Pohára EHF. Verím, že naši chlapci podajú celkom iný výkon ako trebárs na Považí. Taký, aký by nás v klube i fanúšikov hľadisku potešil,“ povedal pred sobotňajším šlágrom M. Chmeliar.

Do THA sa fanúšikom hádzanej oplatí prísť. Naskytne sa im nie každodenná príležitosť vidieť v akcii aj plejádu svetových špičkových hráčov.

Aj takých, ktorí reprezentovali svoje krajiny na nedávnych ME v Chorvátsku. V domácom trojicu českých reprezentantov Číp, Hrstka, Kasal.

V tíme Vardaru Španielov, brankára Šterbika či spojku Canellasa, Chorvátov Čupiča, Cindriča, I. Karačiča, skvelého ruského krídelníka Dibirova, urastenú čiernohorskú spojku Borozana, ale aj šesť rokov hráča Tatrana Prešov, dvestopätnásťcentimetrového Dajnisa „Drobčeka“ Kristopansa, ale aj ďalších výborných hádzanárov, akých má v macedónskom mužstve španielsky tréner Raul Guttier Gonzales.

Zaujímavý hádzanársky súboj ponúka v sobotu aj ŠH Hotelovej akadémie, v ktorej domáci ŠŠK Prešov hostí v ženskej MOL lige popredné družstvo súťaže DHC Slavia Praha. Začiatok zápasu stanovili na 16. hodinu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Prešove hrá víťaz Ligy majstrov