Kuriózna chyba? Tím zo severu Slovenska figuruje v južnej piatej lige

Varín si zahral aj proti Slovanu Bratislava.
Varín si zahral aj proti Slovanu Bratislava. (Autor: TJ Fatran)
Ivan Mriška|30. jún 2021 o 13:28

Vo Varíne chcú skončiť do siedmeho miesta tabuľky.

VARÍN. Dedinské tímy podávajú prihlášky do súťaží, uzatvárajú sa nominácie klubov do jednotlivých líg.

Zaujímavosťou je, že v piatej lige skupina D, ktorá je určená pre tímy z okolia Lučenca, Rimavskej Soboty a Veľkého Krtíša, figuruje tím zo Žilinského kraja – TJ Fatran Varín.

Predseda: Je to chyba

Znamenalo by to, že na zápasy von by Varín cestoval aj dvesto kilometrov.

„Je to chyba, ktorej sa dopustili na zväze. My sme podali prihlášku normálne do našej skupiny A, mám aj potvrdenie,“ uviedol predseda TJ Fatran Miroslav Repáň.

Podľa jeho slov bude chyba opravená v najbližších dňoch. „Čo je to za hlúposť, aby sme cestovali tak ďaleko na juh? To by bola obrovská kuriozita. Ale ako sa hovorí, sranda musí byť,“ pousmial sa.

Pochybenie potvrdil aj Stredoslovenský futbalový zväz.

„Neviem, kde sa stala chyba, ale všetko bude upravené na pravú mieru. TJ Fatran Varín patrí podľa kľúča do skupiny A, takže bude hrať určite tam,“ uviedol sekretár Ladislav Matejka.

Pohár nestihli

TJ Fatran Varín v minulosti hral aj Slovnaft Cup. Pred šiestimi rokmi si zmeral sily dokonca so Slovanom Bratislava. Teraz však prihlášku do pohárovej súťaže nepodal.

„Nestihli sme, všetko muselo byť uzavreté do 26. júna, zrejme pre koronavírus. Už teraz sa hovorí o tretej vlne, ktorá dúfam neovplyvní chod klubov. Pretože ak stopnú súťaže, bude to likvidácia amatérskeho futbalu,“ tvrdí.

Vo Varíne vykonáva i trénera a stará sa o chod klubu. Okolo futbalu sa točí v podstate celý život, no teraz sa obáva, čo bude ďalej.

„Hráči si odvykli, kondične sú na tom nedobre. Mnohí sú znechutení a chýba im motivácia. Neviem si preto predstaviť, čo by sa stalo, ak by boli ligy opäť prerušené. Mnohé kluby skončia a hrať sa bude len tam, kde sú peniaze,“ myslí si.

Hlavne, aby sa hralo

Vo Varíne chcú skončiť do siedmeho miesta tabuľky. V prvom rade si však prajú, aby sa odohrala kompletná sezóna.

„Hlavne, aby mohli deti športovať. Máme viacero mládežníckych tímov, čo je pre nás ako obec úspech. Snažíme sa a pracujeme poctivo. Snáď nás a ďalšie športové odvetvia korona nezruinuje,“ uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kuriózna chyba? Tím zo severu Slovenska figuruje v južnej piatej lige