Spišiaci ukázali dve hokejové tváre

Spišiaci pritiahli dobrými výkonmi divákov, ale po prehre so Skalicou majú čo naprávať.
Spišiaci pritiahli dobrými výkonmi divákov, ale po prehre so Skalicou majú čo naprávať. (Autor: Jope)
Jozef Petruška|30. sep 2019 o 17:15

Porazili silnú Bratislavu, ale zbabrali súboj so Skalicou.

SP. NOVÁ VES. Tri majstrovské zápasy v Slovenskej hokejovej lige za päť dní odohrali na domácom ľade hokejisti Spišskej Novej Vsi.

Bilanciu majú priaznivú, no po dvoch víťazstvách nad Považskou Bystricou (3:2) a Capitals Bratislava (6:5 pp) prišla studená sprcha v podobe vysokej prehry 2:6 v nedeľu so Skalicou.

Mysleli si, že sú majstri sveta

Tisíc divákov. Hlásateľ na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi takýto počet fanúšikov na hokeji dlho nehlásil.

Nováčik z Bratislavy bol veľkým ťahákom a o víťazstve 6:5 v predĺžení sa na Spiši hovorilo počas celého víkendu.

Aj v nedeľu sa hľadisko naplnilo osemsto divákmi, ale tí si len z toho čo videli na ľade pretierali oči. Akoby po piatku videli iné mužstvo.

„Mysleli sme si, že sme majstri sveta. Vyhrali sme zápas s Bratislavou a mysleli sme, že Skalica sa porazí sama. Nekorčuľovali sme, nehrali sme dobre. V prvej tretine sme síce viedli 1:0, no hra nebola dobrá. To sa potom už ťažko chytá zajaca za chvost,“ výstižne skonštatoval po zápase so Skalicou tréner HK Spišská Nová Ves Richard Rapáč.

Nielen zo slov trénera Rapáča, ale aj na tvárach vedenia klubu bolo po zápase so Skalicou badať veľké sklamanie. Za krátky čas a cez rôzne propagačné akcie vedenie klubu dokázalo prilákať divákov na zimák, no tak ako odchádzali maximálne spokojní s hrou a výsledkom proti Bratislave, o to viac sklamaní boli v nedeľu večer.

„Hodnotím doterajšie výkony pozitívne. Hráme, čo máme, ale mne je ľúto hlavne divákov. V Spišskej Novej Vsi niečo budujeme, ale takéto výkony sú na škodu. Keby sme so Skalicou hrali náš hokej, tak ich porazíme. Bez divákov to nemá zmysel. Pre nich sa to robí, preto mrzí takýto výsledok. Je to škoda,“ dodal Richard Rapáč.

Vartovník: Nič nevychádzalo

Hokej v metropole Spiša je momentálne veľkým ťahákom. Futbalisti v tretej lige ešte neokúsili príchuť víťazstvá a basketbalová extraliga začne až o pár dní.

„So Skalicou to bol ťažký zápas. Nič nešlo. Za stavu 1:0, keď sme mali šance na ďalšie góly, prišlo vylúčenie a zbytočne sme inkasovali. Beznádejne sme sa len pozerali na víťazstvo Skalice. Treba sa zomknúť a v stredu a v piatok odohrať iné zápasy,“ povedal kapitán HK Spišská Nová Ves Lukáš Vartovník.

V nasledujúcom kole sa Novešťania predstavia v Trnave a doma budú skladať reparát v piatok proti Leviciam.

„V piatok to bol iný zápas. Tam na čo sme siahli, to vyšlo. Proti Bratislave sa darili presilovky, proti Skalici to nešlo. Vyvarovať sa treba hlúpych vylúčení, lebo z toho Skaličania ťažili najviac,“ opísal chyby, ktorých sa musia Spišiaci vyvarovať v nasledujúcich kolách kapitán Vartovník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiaci ukázali dve hokejové tváre