Šoltés: Každá výhra poteší

Rozhodol v predĺžení. Víťazný gól Košíc vsietil Ondřej Šmach.
Rozhodol v predĺžení. Víťazný gól Košíc vsietil Ondřej Šmach. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|23. dec 2016 o 00:00

Oceliari zdolali Nové Zámky 4:3 po predĺžení. Vianoce si veľmi neužijú.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice zdolali vo včerajšom stretnutí na domácom ľade Nové Zámky 4:3 po predĺžení aj zásluhou dvoch gólov Dávida Šoltésa.

V drese oceliarov sa presadili aj Klíma a v predĺžení rozhodol o dvoch bodoch pre domácich Šmach.

V úvodnej tretine zaskočili hostia Steel Arénu, keď len z druhej strely dokázali vyťažiť otvárací gól stretnutia. Zverenci trénera Čadu odpovedali už o tri minúty, keď sa z otočky presadil Klíma.

O necelú minútu sa do úniku dostali Milý so Šoltésom a prvý menovaný šikovnou prihrávkou našiel Dávida Šoltésa, ktorý na dvakrát prekonal gólmana hostí.

Radosť Košičanov však netrvala dlho, pretože minútu pred prestávkou vyrovnal Cardwell. Po bezgólovej druhej tretine sa v tej tretej druhýkrát v zápase do vedenia dostali hostia zásluhou Kytnára.

O desať minút však Šoltés vyrovnal svojím druhým presným zásahom a duel dospel až do predĺženia. V ňom zabezpečil dva body pre oceliarov Šmach.

„Nebol to ľahký zápas. S Novými Zámkami sa počas celej sezóny trápime. Sme veľmi radi, že to pre nás dopadlo napokon dobre. Sme veľmi radi, za tie dva body, ktoré sme získali,“ povedal dvojgólový strelec Dávid Šoltés.

Tipsport Liga: HC Košice - HC Nové Zámky : fotogaléria

22.12.2016

Radosť á la Ovečkin

Po dvoch prehrách sa podarilo oceliarom zvíťaziť a pozitívne sa naladiť pred nadchádzajúcimi sviatkami.

„Každá výhru poteší a o to viac, že sme ju vybojovali v takom náročnom zápase. Dôležité sú body, aby sme sa udržali v tabuľke hore, aj keď to nebol plný bodový zisk, ale po takom zápase sme radi aj za tie dva,“ uviedol Šoltés.

Vo včerajšom dueli sa podarilo 21-ročnému krídelníkovi zdvojnásobiť svoje gólové konto.

„Pre každého hráča je skvelé, keď sa trafí dvakrát a obzvlášť pre útočníka. O to krajšie budú Vianoce, ale v prvom rade som rád, že som pomohol tímu k víťazstvu,“ skonštatoval Šoltés, ktorý sa po prvom góle hodil na mantinel v štýle Alexandra Ovečkina.

„Tak trochu som to od neho odkukal. V podstate som už neubrzdil, keďže som mal veľkú rýchlosť, tak som to vyriešil takto, ako by som mal naraziť hlavou do mantinelu.“

Aj v minulej sezóne zažil Šoltés niekoľko dvojgólových zápasov, no na hetrik stále čaká.

„Tak mi to proste vychádza, ja by som už veľmi rád dal aj ten tretí gól konečne, ale som rád aj za tie dva. Pri tom prvom obranca trochu stečoval nahrávku od Juraja Milého a mne to pristálo na hokejke a kľučkou som to zavesil do brány. Bola to skvelá akcia a som rád, že mi to tam padlo,“ opísal efektný gól Šoltés.

Košičanov čaká bohatý zápasový program a neoddýchnu si ani počas sviatkov.

Už 26. decembra cestujú do Trenčína a o dva dni na to privítajú doma Zvolen.

„Je to síce náročné, ale berieme to tak, že je to naša práca. Teraz si trochu oddýchneme a potom sa dobre pripravíme na ďalší zápas. Veľmi si teda Vianoce neužijeme, ale berieme to už ako bežnú prax.“

Napriek nabitému programu si Šoltés našiel čas, aby svojim blízkym nakúpil darčeky už v predstihu.

„Počas týždňa som po tréningoch zbehol do obchodov pozrieť niečo rodičom aj priateľke. Sú to väčšinou také drobnosti, hlavné je, aby sme boli zdraví a šťastní,“ zaželal si Šoltés.

Štatistika

Košice – N. Zámky 4:3 pp (2:2, 0:0, 1:1 – 1:0)

Góly: 17. Klíma (Šedivý), 18. Šoltés (Milý), 53. Šoltés (Nagy), 62. Šmach (Šedivý, Boltun) – 14. Lavrovs (Pitule, Rehák), 20. Brabenec (Bahenský, Čaládi), 41. Kytnár (Saarinen, Tibenský).

Rozhodovali: Snášel – Bednár, Gavalier, vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3018 divákov.

Košice: Habal – Deyl, Dudáš, Šmach, Šedivý, Matejka, Koch – Bicek, Suja, Nagy – Šoltés, Boltun, Milý – Hričina, Varga, Vrábeľ – M. Novotný, Klíma, Bartoš.

Nové Zámky: Chovan – Sandgrén, Čížek, M. Drtina, Cardwell, Mäkinen, M. Chovan, Maier – Čaládi, Brabenec, Bahenský – Saarinen, Hudec, Tibenský – Fábry, Kytnár, Paulovič – D. Rehák, Pitule, Lavrovs.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šoltés: Každá výhra poteší