Slovenský diskár dopoval

SITA|16. sep 2014 o 07:04

Tridsaťdvaročný Matej Gajaš odmietal, že by zakázanú látku užil vedome. Dostal dvojročný dištanc.

BRATISLAVA. Disciplinárna komisia Slovenského atletického zväzu (DK SAZ) potrestala najlepšieho slovenského diskára Mateja Gašaja dvojročným zákazom činnosti za pozitívny antidopingový test na zakázanú anabolickú látku dehydrochlórmetyltestosterón. Informuje o tom utorkové vydanie denníka Šport.

Päťnásobný majster SR v hode diskom mal pozitívny test 13. júla na majstrovstvách Slovenska v Banskej Bystrici, kde si pôvodne vybojoval svoj šiesty titul. Ten teraz získa dodatočne Róbert Löbb z ŠK ŠOG Nitra.

Tridsaťdvaročný Gašaj na pondelkovom zasadnutí komisie v Trnave, kam osobne prišiel, odmietol vedomé užitie zakázaného prípravku. Jeho žiadosť o nižší trest však disciplinárka v súlade s pravidlami odmietla.

Dvojročný trest začne nitrianskemu vrhačovi plynúť od dátumu pozitívneho testu, teda od 13. júla 2014 a činnosť bude mať zastavenú do 12. júla 2016. Gašaj sa proti verdiktu ešte môže odvolať.

Gašaj je bývalý slovenský mládežnícky reprezentant, v disku má osobný rekord 62,46 m z vlaňajších kontrolných pretekov v Nitre. Je jedným z kvarteta Slovákov, ktorí v disku prekonali hranicu 60 m. Jeho najväčším úspechom je 11. miesto z ME do 23 rokov 2001 v Amsterdame.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Slovenský diskár dopoval