Švédsko na MS v hokeji 2024
Švédsko
MS v hokeji 2024
21.05.2024, Skupina B
6 - 1
1:0, 3:0, 2:1
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

Bolo to mŕtve. Musíme nájsť svoju tvár, tento tím má na viac, burcuje Kelemen

Miloš Kelemen v súboji so švédskym kapitánom Erikom Karlssonom.
Fotogaléria (53)
Miloš Kelemen v súboji so švédskym kapitánom Erikom Karlssonom. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|22. máj 2024 o 01:05

Slovensko na záver ostravskej skupiny podľahlo Švédsku.

OSTRAVA. Slovenskí hokejisti sa zhodli, že zápas proti Švédom nebol z ich strany vôbec vydarený. Hoci už prakticky o nič nešlo, skóre 1:6 nevyzerá dobre.

Švédi zasypali brankára Stanislava Škorvánka 43 strelami, dominovali v hre 5 na 5, využili dve presilovky a raz skórovali aj v oslabení.

"Ťažký zápas. Švédi majú kvalitný tím. Dostali sme rýchly gól, mali sme pár šancí, ale potom sa to zlomilo a boli sme v útlme. Teraz sa treba naštartovať, turnaj nie je o jednom zápase," zhodnotil Miloš Kelemen.

Prestali rešpektovať systém

Slovákom ušiel najmä úsek medzi 28. a 34. minútou, keď inkasovali tri góly. Kapitán Tomáš Tatar sa nechal počuť, že slovenskí hráči v druhej tretine prestali rešpektovať systém, ktorý im vštepuje tréner Craig Ramsay. 

"Akoby si každý začal robiť svoje. Potom proti takémuto mužstvu nemôžeme uspieť. Určite si k tomu niečo povieme," povedal hráč tímu Seattle Kraken.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Švédsko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

Hráči s dvojkrížom na hrudi nezlomili svoje presilovkové trápenie, prehrali všetky tri tretiny a jedným z mála pozitív bol gól Michala Ivana po veľmi peknej akcii. Po osi Slafkovský - Tatar zakončoval obranca do prázdnej bránky.

"Som rád, že mi to tam padlo, ale môj gól už nič neriešil. Musíme pridať, takto to nepôjde," uviedol autor premiérového gólu na scéne MS.

"Pred treťou tretinou sme si povedali, že ju chceme vyhrať a že sa musíme naštartovať pred štvrťfinále. Nič nepríde lusknutím prsta. Dali sme gól, čo je super. Musíme sa dať do poriadku a prichystať sa," doplnil Kelemen.

Kelemen: Každý súper je hrateľný

Slováci už pred zápasom vedeli, že vo štvrťfinále si zmerajú sily s Kanadou. Nič by na tom nezmenilo ani prípadné víťazstvo nad troma korunkami.

Pod Ramsayho vedením tretíkrát postúpilo Slovensko do štvrťfinále, no v predošlých dvoch prípadoch nebolo úspešné. V roku 2021 nestačilo na USA a predvlani napriek vedeniu 2:0 neuspelo v zápase s Fínskom. 

Slováci vedia, že podobný výkon ako proti Švédsku nebude v Prahe na Kanadu, ktorá vyhrala všetkých sedem zápasov v skupinovej časti, stačiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Bolo to mŕtve. Musíme nájsť svoju tvár, tento tím má na viac, burcuje Kelemen