Slovan vyhrával 3:0, proti Ružomberku ubránil víťazstvo 3:2

Juraj Halenár
Juraj Halenár (Autor: TASR)
SITA|18. aug 2013 o 20:54

Slovan vyhral nad Ružomberkom zásluhou gólov Fořta, Žofčáka a Halenára z prvého polčasu.

BRATISLAVA. V nedeľňajšom šlágri 6. kola futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 zvíťazil úradujúci majster Slovan Bratislava nad MFK Ružomberok 3:2 (2:0).

Hostia z Liptova prišli na Pasienkoch o nulu v kolónke prehier a na čele neúplnej tabuľky ich nahradil FK Senica.

Slovan si pod vedením nového trénerského tímu Jozef Valovič - Dušan Galis pripísal tretie víťazstvo v rade.

Už v stredu 21. augusta o 19.00 h sa bratislavský tím predstaví v dohrávke 2. kola doma proti novému lídrovi súťaže zo Senice.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 3:2 (2:0)

Góly: 15. Fořt, 42. I. Žofčák, 49. Halenár - 64. Ďubek, 79. Tawamba, ŽK: 5. Zošák (Ružomberok), rozhodovali: Jaška - Kubačka, Ádám, 4133 divákov

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, E. Čikoš - Kladrubský - I. Žofčák, Halenár (69. Grendel), Soumah (76. Hlohovský), K. Mészáros - Fořt (50. Lester Peltier)

Ružomberok: M. Nikolič - P. Maslo (72. Nosek), Greššák, G. Adamovič, Janec - Zošák - Ďubek, Zreľák, Tawamba, Almaský (69. L. Lupták) - Serečin (59. Martin Nagy)

Jozef Valovič (tréner Slovana): "Do stavu 3:0 sme kontrolovali priebeh zápasu, aj keď sme mali výhrady k niektorým individuálnym výkonom. Stalo sa to, s čím sme nepočítali, Ružomberok znížil na 2:3 a odhalil naše slabiny. Z 'čistého zápasu' sme si urobili nervák. Ružomberok ukázal kvalitu, tri body sú pre nás cenné, hoci s výkonom po 60. min prevládajú rozpaky."

Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Predviedli sme dva rozdielne polčasy. V prvom sme vyčkávali, čo urobí súper, boli sme málo aktívni a inkasovali sme dva zbytočné góly. Treba však povedať, že sme si ich aj 'pýtali'. Za stavu 0:3 sme preskupili rady, zvýšili presing a podarilo sa nám znížiť. Na prípadnú remízu už nebol čas. Ťažko povedať, či by sme dokázali hrať celé stretnutie tak, ako záverečných tridsať minút, keď sme už nemali či stratiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan vyhrával 3:0, proti Ružomberku ubránil víťazstvo 3:2