Slávisti majú v kádri napríklad aj Afganca

Postup do piatej ligy prišiel rýchlo. Slávisti dvakrát vyhrali mestskú súťaž, teraz sú už o level vyššie – v regionálnej piatej lige. Majú tú česť hrávať na štadióne, kde sa písala košická história.
Postup do piatej ligy prišiel rýchlo. Slávisti dvakrát vyhrali mestskú súťaž, teraz sú už o level vyššie – v regionálnej piatej lige. Majú tú česť hrávať na štadióne, kde sa písala košická história. (Autor: facebook FK Slávia TUKE)
Rudolf Rondzik|11. nov 2016 o 00:00

Futbalisti Slávie TU Košice sú piatoligovým nováčikom skupiny košicko-gemerskej.

KOŠICE. Pri prvom pohľade by sa možno mohlo zdať, že Slávia sa v 5. lige iba ťažko aklimatizuje. Ale zdanie podľa slov trénera Ľubomíra Hliváka klame.

Idú správnym smerom, účasť na tréningoch je hojná

„Naša výkonnosť je na vzostupe. Na prelome augusta a septembra ešte sa naši hráči, väčšinou študenti, venovali prázdninovej činnosti a teda veľa ráz išlo i o prax či stáže, neraz i v zahraničí. Po návrate do posluchární a na internáty sa zvýšila i personálna účasť na tréningoch a zápasoch a tak sa menil aj náš herný prejav a úspešnosť. Po rozpačitom úvode sme sa začali chytať, v aktuálnej tabuľke po 14. kole figurujeme na 9. mieste. Tento pohľad nám dodáva optimizmus a potvrdzuje, že ideme správnym smerom. Mať v tejto súťaži 24 futbalistov na tréningu, medzi nimi napr. i Afganca Rahmana či Ukrajinca Solovjova z Dnepropetrovska, je možno pre mnohých koučov i z vyšších líg fantazmagória. U nás realita. A po absolvovaní náročnej zimnej prípravy na našom ihrisku, či umelej tráve a v telocvični si trúfneme i na určite úspešnejšiu jar,“ optimisticky sa pozerá dopredu tento futbalový univerzál, pôvodom z Vyšných Remiet od Zemplínskej šíravy, Ľubomír Hlivák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slávisti majú v kádri napríklad aj Afganca