Na kedysi slávnom štadióne sa hrá znovu futbalová liga, i keď len piata

Vtedy ešte Solovjevova. Pôvodná drevená tribúna v päťdesiatych rokoch minulého storočia.
Vtedy ešte Solovjevova. Pôvodná drevená tribúna v päťdesiatych rokoch minulého storočia. (Autor: Róbert Berenhatu)
Rudolf Rondzik|11. nov 2016 o 00:00

Na Watsonovej po dlhých rokoch opäť lieta lopta medzi bránkami.

Možno si pozorný košický futbalový fanúšik všimol, že na starom „Víeses“ na Watsonovej, predtým Solovjevovej ulici po dlhých, predlhých rokoch opäť pravidelne lieta lopta medzi oboma bránami.

Nie náhodou. Už tretiu sezónu využívajú futbalisti piatoligovej Slávie TU Košice tento priestor. Kedysi taký slávny, že tribúny nestačili a fanúšikovia sa škriabali aj po stromoch...

Nápad „vrátiť históriu“ dozrel pred troma rokmi

„Ešte za mojich študentských čias sme uvažovali nad oživením futbalu v radoch vysokoškolákov v miestach, ktoré dávno písali slávnu históriu žlto-modrých,“ rozhovoril sa bývalý absolvent Technickej univerzity, dnes jej zamestnanec, ale aj hráč, tréner i manažér klubu Ľubomír Hlivák.

„Vďaka pochopeniu vo vedení univerzity, ako aj riaditeľa Slávie TU Košice (TUKE) pána Mryglota sme pred tromi rokmi prihlásili mužstvo do mestskej súťaže, ktorú sme vyhrali, ale postupu vyššie sme sa ešte vzdali. Chceli sme do toho ísť všestranne pripravení, teda i zo zázemím a personálnym obsadením. V súboji s rezervou Lokomotívy sme uspeli i v nasledujúcom ročníku a do regionálnej súťaže sme sa už prihlásili,“ zrekapituloval krátku cestu vyššie iba 27-ročný športovec a organizátor.

Dnes už Watsonova. Súčasná podoba tribúny na štadióne TU Košice. Posledné tri roky ho znovu užívajú aj futbalisti.
Dnes už Watsonova. Súčasná podoba tribúny na štadióne TU Košice. Posledné tri roky ho znovu užívajú aj futbalisti. (Autor: Judita Čermáková)

Študenti majú možnosť sa realizovať

Riaditeľ Slávie TUKE Marek Mryglot nám priblížil, ako k „sobášu“ tohto tradičného športového spolku v meste Košice s najpopulárnejšou hrou došlo. Veď futbal s touto značkou v ňom nikdy nehral prím, na rozdiel napr. od basketbalu, atletiky, volejbalu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Na kedysi slávnom štadióne sa hrá znovu futbalová liga, i keď len piata