Dostane peniaze aj vaša obec? SFZ rozdelí klubom vyše dva a pol milióna eur

(Autor: ilustračné - Robo Michalec)
Ivan Mriška|5. apr 2022 o 18:14

Výkonný výbor SFZ rozhodol o finančnom príspevku pre 226 uchádzačov.

BRATISLAVA. Mnohé obce a malé mestá budú mať modernejšie futbalové stánky. Postarajú sa o to peniaze, ktoré do klubov potečú vďaka účasti slovenskej reprezentácie na EURO 2020.

„Členovia Výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu schválili na svojom dnešnom zasadnutí návrh na poskytnutie finančného príspevku v projekte EURÁ z EURA pre 226 uchádzačov. Projekt sa zameriava na dobudovanie amatérskej futbalovej infraštruktúry,“ informuje SFZ na svojej oficiálnej stránke.

Kluby dostanú 2,55 milióna

Do klubov poputuje presne 2,55 milióna eur v rôznych sumách od desať do štyridsaťtisíc eur.

„Pri schválených uchádzačoch sa zohľadňovali kritériá uverejnené vo výzve na predkladanie žiadostí a zároveň sa bral ohľad na to, že objem žiadostí prevyšoval, viac ako päťnásobne, disponibilné a alokované zdroje,“ dodáva.

Peniaze môžu uchádzači vyčerpať do 30. apríla 2023.

„Do projektu sa prihlásilo 557 subjektov, ktoré v rámci prihlášok požadovali na rekonštrukciu a výstavbu futbalovej infraštruktúry viac ako 14 miliónov eur. Úspešní uchádzači sa bližšie inštrukcie k realizácii projektu dozvedia na seminároch, ktoré zorganizujú jednotlivé regionálne futbalové zväzy v spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom počas apríla tohto roku,“ informuje SFZ.

Peniaze z postupu na EURO

Návrh na prerozdelenie peňazí predložila pracovná skupina zložená z generálneho sekretára SFZ Petra Palenčíka, predsedov regionálnych zväzov Juraja Jánošíka (BFZ), Petra Kováča (ZsFZ), Stanislava Neuschla (SsFZ), Richarda Havrillu (VsFZ) a zástupcu oddelenia strategických projektov SFZ Martina Ivanka.

Projekt je financovaný z 9-miliónovej odmeny za účasť slovenského reprezentačného výberu na EURO 2020.

„Tretina je pre hráčov a realizačný tím, druhá na náklady spojené s finálovým turnajom Eura, tretiu chceme investovať do rozvoja slovenského futbalu,“ povedal prezident SFZ Ján Kováčik po postupe na šampionát.

Kto dostane peniaze od SFZ?

zoznam-uspesnych-ziadatelov-o-financny-prispevok-v-projekte-eura-z-eura.pdf

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dostane peniaze aj vaša obec? SFZ rozdelí klubom vyše dva a pol milióna eur