Rožňava uzavrela prípravu cennou remízou

MFK Rožňava.
MFK Rožňava. (Autor: archív klubu)
Peter Podolinský|14. mar 2017 o 00:00

Pred štartom jarnej časti si zmerali sily druholigovým MŠK Rimavská Sobota.

ROŽŇAVA/OŽĎANY. Futbalisti MFK Rožňava odohrali posledný prípravný zápas pred štartom jarnej časti IV. ligy Juh.

V generálke pred štartom jarnej časti súťaže si hráči rožňavského štvrtoligistu zmerali sily druholigovým MŠK Rimavská Sobota.

Obaja súperi si chceli vyskúšať prírodný povrch, tak sa hralo na ihrisku v Ožďanoch.

Hráči podali rovnako zodpovedný výkon ako v nedávnom zápase s Haniskou, no tentoraz sa súboj s druholigistom skončil bezgólovou remízou.

“V sobotu sme odohrali posledný prípravný zápas a zároveň to bola generálka pred jarnou odvetou. Na zápas sme cestovali na pôdu druholigovej Rimavskej Soboty, žiaľ v oklieštenej zostave na čom sa podpísala maródka. Takéto zloženie zostavy môže nastať kedykoľvek v jarnej časti a je pozitívne, že káder je viac menej vyrovnaný a tak na ihrisku nebolo slabého článku,“ uviedol hráč MFK Rožňava Rastislav Greško na webovej stránke klubu.

„Zostava, ktorá nastúpila, hrala zodpovedne v defenzíve a hrozila z rýchlych protiútokov. Hráči sa navzájom hecovali a povzbudzovali k čo najlepšiemu výkonu. Začiatok zápasu bol z našej strany kostrbatý, keďže sme hrali prvýkrát v tomto roku na trávnatom povrchu. Postupne sme sa terénu prispôsobili a od 20 minúty sme boli viac než vyrovnaným súperom. Aj keď súper v prvom polčase dvakrát pohrozil, keď nastrelil brvno a spojnicu, bolo to z ich strany všetko. Naše rýchle protiútoky boli často nedovolene zastavené a následné štandardné situácie sme nedotiahli do víťazného gólu. Od druholigovej Rimavskej Soboty si tak odvážame remízu. Musím pochváliť chalanov, že podali opäť zodpovedný a disciplinovaný výkon proti papierovo silnejšiemu súperovi. Myslím si, že Nová MFK je fyzicky dobre pripravené do jarnej odvety, ktorej začiatok je už o týždeň v sobotu 18. 3. 2017 na domácom ihrisku proti Parchovanom. Verím, že nás prídete podporiť v čo najväčšom počte a budete naším dvanástym hráčom.“

V utorok si Rožňava zmerala sily s dorastencami Spišskej Novej Vsi U19. Zápas sa skončil víťazstvom Rožňavy 8:2.

Štatistika

MŠK Rimavská Sobota – MFK Rožňava 0:0

Rožňava: Pulen – Babik, M. Gere, Greško, Sappanoš, Husár, Gallo, Breuer, Petruk, Kovács, Figúr, striedal Hovorka.

Chýbali P. Gere, Ďuriček, Ištok, Strelka, Kardos, Korfanta, Hajdúk, Drobňák.

Spišská Nová Ves U19 – MFK Rožňava 2:8 (0:3)

góly za Rožňavu Figúr 4, Kovács 3, Husár.

ROŽŇAVA: Pulen – Ďuriček, Breuer, M. Gere, Babik, Husár, Gallo, Ištok, P. Gere, Kovács, Figúr, striedal Greško.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rožňava uzavrela prípravu cennou remízou