Vylúčil Škrtela. Mrzí ma zlá procedúra, už taký postup nezvolím, tvrdí Glova

Filip Glova.
Filip Glova. (Autor: archív - FG)
Ivan Mriška|8. apr 2022 o 06:00

Martina Škrtela vylúčil v derby Trnava – Slovan správne.

Najdiskutovanejším momentom derby medzi Trnavou a Slovanom (0:1) sa stal súboj z 56. minúty, kedy Martin Škrtel zastavil prenikajúceho Vladimíra Weissa mladšieho.

Hlavný arbiter FILIP GLOVA (34) po takmer dvoch minútach a diskusii s videorozhodcami ukázal stopérovi Trnavy červenú kartu.

Rozhodnutie Glovu vyvolalo medzi fanúšikmi vlnu nevôle, no ako sa neskôr ukázalo, bolo správne. Komisia rozhodcov však upozornila na chybný postup medzi arbitrom a systémom VAR.

Glova mal najskôr ukázať kartu a až potom mohol verdikt s videorozhodcami Michalom Očenášom a Branislavom Hanckom komunikovať.

Podľa čoho ste sa pri udeľovaní červenej karty rozhodovali, čo vám v tom okamihu prebehlo hlavou?

Videl som jasný priestupok. Bolo zrejmé, že Škrtel nezahral loptu, ale podrazil Weissa. Vedel som, že Škrtel je predposledný brániaci hráč, a teda šlo pravdepodobne o zmarenie čistej gólovej príležitosti.

Jediná otázka, ktorú som mal v hlave, bola, že či Weiss mohol hrať s loptou. Ak by nebol podrazený, či by vedel postupovať smerom na bránu.

Automaticky som sa rozhodoval medzi žltou a červenou kartou.

Čo sa dočítate v rozhovore

  • Čo mu prebiehalo hlavou po strete Škrtela s Weissom?
  • Vedel, že spravil chybu pri komunikácii so systémom VAR?
  • Čo si s videorozhodcami overoval?
  • Ako vníma vyjadrenia trénera Trnavy Michala Gašparíka?
  • Ako reagovali hráči na ihrisku?
  • Čo ho mrzí najviac?
  • Ako vníma, keď na neho ľudia nadávajú?

Udelili ste červenú, čo medzi fanúšikmi vyvolalo vlnu kritiky. Analýza komisie rozhodcov SFZ však ukázala, že ste rozhodli správne. Chybu ste však urobili pri komunikácii so systémom VAR, pretože ste mali najskôr udeliť kartu a až potom moment konzultovať. Čo sa stalo?

Procedúra bola neštandardná, zlá, čo ma mrzí. Komunikovať na priamo s VARom som sa rozhodol, pretože som nechcel vstupovať do zápasu a zároveň ho ovplyvniť negatívnym rozhodnutím.

V konečnom dôsledku bolo rozhodnutie správne, čo je pre samotný zápas a dianie na trávniku najdôležitejšie.

Čo presne ste komunikovali s kolegami?

Potreboval som si potvrdiť, či Weiss mohol hrať loptu. Snažil som sa preto natiahnuť čas, nakreslil som múr a kolegovia sa zatiaľ na situáciu pozreli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vylúčil Škrtela. Mrzí ma zlá procedúra, už taký postup nezvolím, tvrdí Glova