Videorozhodca poslal Glovu k monitoru, ten však nešiel, odhalil Ružbarský

Vladimír Weiss ml. a Martin Škrtel v zápase FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava.
Vladimír Weiss ml. a Martin Škrtel v zápase FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Michal Šášky|7. apr 2022 o 22:00

Škrtel nehral ani v pohári.

BRATISLAVA. Vidieť na ihrisku Martina Škrtela či Vladimíra Weissa je sviatkom pre všetkých divákov Fortuna ligy. Slovenská liga nemá väčšie hviezdy.

O ich poslednom súboji sa však hovorilo ešte niekoľko dní. Škrtel po ňom totiž videl červenú kartu a slovanisti početnú výhodu využili.

Derby vyhrali gólom derby Ivana Šaponjiča a odsunuli trnavský Spartak na tretie miesto v tabuľke. Slovan jej kraľuje so štrnásťbodovým náskokom pred Ružomberkom.

Komisia rozhodcov sa však vo štvrtok zhodla, že rozhodca Filip Glova nepochybil vo svojom konečnom rozhodnutí a bývalého kapitána slovenskej reprezentácie vylúčil správne.

Verdikt správny, postup strašný

Aj keď mala komisia štvrtkové online zasadnutie do neskorých večerných hodín, predseda Marián Ružbarský prezradil, že posudzovanie červenej karty Martina Škrtela nebolo dlhé, prebiehalo totiž priebežne počas týždňa.

„Riešili sme viaceré bežné situácie. Našli sa nejaké nedostatky aj v iných zápasoch prvej či druhej ligy. Aj v derby nastali diskutabilné momenty, ktoré sme rozoberali.

Avšak to kľúčové rozhodnutie, o ktorom sa najviac diskutuje, bolo správne. Len postup bol veľmi zlý,“ povedal po skončení zasadnutia pre Sportnet Ružbarský.

Moment kontaktu medzi Martinom Škrtelom a Vladimírom Weissom, ktorý posudzuje aj komisia rozhodcov SFZ.
Moment kontaktu medzi Martinom Škrtelom a Vladimírom Weissom, ktorý posudzuje aj komisia rozhodcov SFZ. (Autor: KR SFZ)

Hoci pôvodne vzbudilo vylúčenie Škrtela rôzne názory aj v rozhodcovskej komunite, konečné rozhodnutie komisie bolo jednohlasné.

Vychádzali sme z odborného výkladu pravidla, a to sme aj zdôvodnili v stanovisku. Faul sme porovnávali s viacerými podobnými zákrokmi, ktoré sa približovali výkladu tohto pravidla. Verdikt komisie tak bol jednoznačný,“ doplnil.

VAR nespravil chybu

Postup bol strašný. Verdikt trval veľmi dlho a jednoznačne prišlo aj k porušeniu VAR protokolu,“ pokračoval Ružbarský a dodal:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Videorozhodca poslal Glovu k monitoru, ten však nešiel, odhalil Ružbarský