Bol to zvláštny rok. Pozrite si, aké priniesol futbalové čísla

Titanilla Bőd|31. dec 2020 o 18:10

V roku 2020 sa uskutočnilo na Slovensku dovedna 20 377 futbalových zápasov.

Ilustračná fotografia: Tímea Bazsó

Ako si budeme pamätať rok 2020? Bol to rok, keď koronavírus na dlhé mesiace zastavil futbalový život, keď sa anuloval celý ročník amatérskych súťaží, keď diváci sedeli na tribúnach v rúšku a neskôr sledovali svoj tím spoza plota či z kukuričného poľa.

4,4 gólu na zápas

Hoci na jar sa takmer vôbec nehralo a jesenná časť nižších súťaží musela byť tiež predčasne ukončená, v kalendárnom roku 2020 sa odohralo na Slovensku celkovo 20 377 futbalových stretnutí, vrátane mládežníckych.

Podľa dát Futbalnetu odohrali dospelí v tomto roku 7550 zápasov, v ktorých padlo 33 549 gólov, to znamená priemer 4,4 gólu na zápas. Zaznamenali sme 512 vlastných gólov, 644 červených kariet, 22 982 žltých kariet a 692 druhých žltých kariet.

Strelci premenili 2895 pokutových kopov, z 757 penált gól nepadol.

Mládež odohrala dokopy 12 827 stretnutí.

Osem gólov v jednom zápase

Najväčšie víťazstvo v súťažiach mužov dosiahol FK Lipovník, ktorý zdolal béčko Krásnohorského Podhradia v 7. lige ObFZ Rožňava 22:0.

V tejto súťaži sa zrodilo aj najviac gólov jedného hráča v jednom zápase: Jaroslav Figúr nastúpil za béčko MFK Rožňava len raz, hneď v prvom kole, a skóroval na ihrisku Gemerskej Polomy osemkrát! 30-ročný rožňavský kanonier tak výraznou mierou prispel k víťazstvu svojho tímu 10:2.

Žlté a červené

Najviac vylúčených, štyroch v jednom zápase videli diváci v siedmej lige ObFZ Prievidza, v stretnutí Kľačno – Valaská Belá, ktoré sa skončilo víťazstvom hostí 4:2. V prvom polčase dostali červenú kartu dvaja hráči hosťujúceho tímu, na konci druhého polčasu vylúčil rozhodca aj dvoch domácich.

(Autor: Michal Choleva)

Až v štyroch stretnutiach vytiahol rozhodca žltú kartu až dvanásťkrát, ale len v jednom z nich nebola ani jedna z nich „druhá žltá”, teda obe mužstvá dohrali v plnom počte: bol to zápas najvyššej súťaže FK Pohronie–DAC Dunajská Streda, v ktorom DAC vyhral 2:1 gólom v nadstavenom čase. Domáci boli napomenutí sedemkrát, hostia päťkrát.

Päť penált za jeden polčas

V 8. lige ObFZ Trnava sa zase odohral zápas s najväčším počtom pokutových kopov: v stretnutí Kľačany – Žlkovce rozhodca ukázal na biely bod celkovo päťkrát, a to všetko v prvom polčase. Štyri penalty boli premenené, jedna nie, ale hneď po nej padol gól z hry. Domáci nakoniec vyhrali 4:2.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bol to zvláštny rok. Pozrite si, aké priniesol futbalové čísla