Róbert Cicman: Chceme konečne vyhrať

Róbert Cicman (druhý zľava)
Róbert Cicman (druhý zľava) (Autor: facebook Lokomotíva Košice)
Daniel Dedina|24. apr 2018 o 00:00

Lokomotívu čaká zápas so zachraňujúcim sa súperom.

KOŠICE. Druhá futbalová liga naďalej pokračuje v extrémne nahustenom programe. Košickú Lokomotívu čaká ďalší anglický týždeň.

Už v stredu sa predstaví v Brezne, kde svoje domáce zápasy hráva podbrezovské béčko.

To sa síce stále nachádza na poslednom mieste, ale na jar výrazne pookrialo.

Doma dokázalo zdolať aj Skalicu a stále živí, hoci už len teoretickú, šancu na záchranu.

Už to nie je súťaž spred dvoch rokov

„Už to nie je druhá liga spred dvoch rokov. Vtedy boli mužstvá z dna tabuľky v pozícii fackovacích panákov. Navyše, B tímy sú vždy špecifické. Pribudnú im traja-štyria hráči z áčka a ich výkon hneď vyzerá inak. Netreba sa preto pozerať na to, že hráme proti poslednému. Herne to v predchádzajúcich dvoch zápasoch bolo z našej strany slušné, ale potrebujeme sa už výraznejšie bodovo chytiť. Chceme konečne vyhrať,“ jasne definoval zadák Róbert Cicman cieľ Lokomotívy v zajtrajšom stretnutí.

Gólu zabránil, ale takmer ho aj vyrobil

V piatok si Lokomotíva pripísala bezgólovú remízu s vedúcou Sereďou.

Pri dvoch momentoch, kde sa mohol lámať chlieb, zohral kľúčovú rolu Róbert Cicman. Pozitívnu i negatívnu.

Najprv v 50. min. zastavil na bránkovej čiare strelu Moronga, čím zabránil jasnému gólu. V závere práve jeho ´luft´ umožnil Seredi rýchly výpad, ktorý sa skončil gólom. Našťastie, ten neplatil, keďže bol z ofsajdu. Lavička Serede vehementne protestovala, na čo doplatil asistent trénera Marián Šarmír, ktorý bol vykázaný na tribúnu.

„Pri prvej situácii šlo o pretiahnutý center. Nebol som si istý, či Maťo Fabini zasiahne loptu, tak som radšej ostal na čiare. Bolo to správne rozhodnutie. A tú chybu beriem na seba. Loptu som dobre netrafil, našťastie to pre nás dobre dopadlo,“ odfúkol si skúsený košický stopér.

K priebehu zápasu poznamenal: „Vedeli sme, akým štýlom bude súper hrať. Že má vysokých hráčov a bude sa snažiť nakopávať lopty. Počas celých deväťdesiatich minút sme boli silnejší na lopte, chýbal však gól, ktorý by zápas preklopil na našu stranu. Sereď potvrdila, že nie je na prvom mieste tabuľky náhodou a že má výborne organizovanú obranu. Prišli si po bod a ten aj získali.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Róbert Cicman: Chceme konečne vyhrať