Prešovčan Lapajne vychválil najmä brankára Cvitkoviča

Januš Lapajne bránený hráčom Bitoly Mirkom Radovičom.
Januš Lapajne bránený hráčom Bitoly Mirkom Radovičom. (Autor: TASR)
Ján Leško|3. nov 2019 o 16:43

Už sa musia sústrediť na zápas SEHA ligy s Našicami.

Liga majstrov hádzanárov: Prešov - Bitola: fotogaléria

3.11.2019

PREŠOV. Druhá výhra nad rovnakým súperom posunula slovenského hádzanárskeho šampióna v C - skupine Ligy majstrov 2019/2020 z dovtedy poslednej šiestej priečky na štvrtú.

Tatran Prešov pred dvomi týždňami získal v Lige majstrov prvé dva body za výhru o jediný gól na pôde Eurofarmu Rabotnik v severomacedónskej Bitole a tohto súpera zdolal aj v šiestom kole i doma.

Vydýchli si až po góle Djeriča

Stretnutie v Prešove malo veľa zhodných znakov s predošlým vzájomným duelom týchto súperov v Bitole. Predovšetkým vyrovnaným priebehom i zvratmi v skóre.

Pravda, väčšinu zápasu za kratší koniec ťahali hostia, no na druhej strane dokázali neraz náskok domácich zmazať a ísť aj do vedenia.

Tatran mal vydarený vstup do zápasu a po necelých desiatich minútach viedol o tri góly.

Mužstvo Eurofarmu však dokázalo pomaly už tradičné chyby a následné straty lopty prešovského tímu v útoku patrične trestať.

Po rýchlych kontrách dávali ľahké góly a po ôsmich minútach to boli hostia, ktorí vyhrávali rozdielom troch gólov (11:8).

Prešov sa však rýchlo otriasol a štvorgólovou šnúrou šiel znovu do vedenia.

Gólové naťahovanie pokračovalo i po prestávke. V 40. minúte viedol Tatran 22:19, no Eurofarm znovu kontroval a získal najtesnejší náskok.

Domáci vzápätí zase zabrali a osem minút pred koncom viedli už o štyri góly 27:23.

Severomacedónsky tím sa ale ani za takéhoto stavu nezlomil. Záver zdramatizoval znížením na 30:29, no po góle Djeriča tesne pred koncom si domáci klub i jeho fanúšikovia vydýchli.

Akoby sa možnosti zľakli

„Rozdiel medzi zápasom v Bitole a teraz v Prešove vidím hlavne v tom, že doma sme väčšinu zápasu viedli. O tri i o štyri góly a mali príležitosti získať aj výraznejší náskok. Lenže akoby sme sa takejto možnosti boli zľakli a našim fanúšikom sme poriadne brnkali nervami,“ mienil dobre hrajúci autor piatich prešovských gólov, slovinský legionár vo farbách Tatrana Januš Lapajne.

„V niektorých úsekoch hry sme vyrobili úplne zbytočné technické chyby, ktorými sme núkali šance hosťom. Lenže aj oni neraz chybili a práve z toho sme mali viac vyťažiť. Tentoraz sme dobre strážili pravú spojku Rabotnika Stjepanoviča. Nuž a keď prišiel do brány Mario Cvitkovič, ten nás svojimi bravúrnymi zákrokmi výrazne podržal. Ak stojí medzi žrďami gólman s takouto výkonnosťou, dokážeme vyhrať aj ťažšie zápasy. Tentoraz privádzal súperových strelcov do zúfalstva Mario, inokedy to zase takto vyjde Igorovi Čuprynovi. Je skvelé, ak mužstvo má takýchto kvalitných brankárov.“

Prichádza chorvátsky vicemajster

V sobotu sa hrala v Tatran handball arene Liga majstrov a už v pondelok 4. novembra od 18.30 hodiny je v nej na programe ďalší príťažlivý hádzanársky zápas.

V rámci siedmeho kola SEHA ligy bude súperom Tatrana chorvátsky vicemajster RK Nexe Našice.

„Po náročnom zápase v Lige majstrov si musíme dobre pospať, oddýchnuť si a sústrediť sa na najbližší zápas, lebo ten je pre nás teraz ten najdôležitejší,“ tvrdil po výhre nad Bitolou Lapajne.

„V septembri sme v Našiciach o gól vyhrali. Doma by sme toto víťazstvo, hoci Nexe má kvalitné mužstvo, mali potvrdiť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčan Lapajne vychválil najmä brankára Cvitkoviča