Poprad vo vyrovnanom zápase porazil Nové Zámky

Patrik Svitana.
Patrik Svitana. (Autor: SITA)
TASR|4. nov 2018 o 18:26

V tabuľke Tipsport ligy sa posunul na tretie miesto.

POPRAD. V nedeľnom 20. kole hokejovej Tipsport ligy sa v Poprade stretli celky z popredia tabuľky.

Domáci po tesnej výhre preskočili Nové Zámky a v tabuľke im patrí už priebežná tretia priečka za Zvolenom a Košicami.

Bezgólová prvá tretina

V televíznom zápase privítal Poprad na domácom ľade prekvapenie súťaže z Nových Zámkov.

Domáci sa od začiatku zápasu tlačili pred Košarišťana, na ktorého spustili kanonádu. V sľubnej príležitosti sa ocitol Takáč, ale mieril iba do pripraveného brankára Nových Zámkov.

Hostia si v prvej tretine vypracovali iba minimum šancí. V ojedinelej možnosti sa na konci 10. minúty ocitol Urban.

V závere tretiny nebezpečne pohrozili domáci počas presilovej hry. Kozákove
nahodenie šikovne tečoval Belluš. Puk však zastavila konštrukcia Košarišťanovej bránky.

Dva góly v druhom dejstve

Na začiatku druhého dejstva si vybojovali Popradčania presilovú hru a v nej sa v 22. minúte dočkali diváci prvého gólu. Takáč našiel vtipnou zadovkou osamoteného Heizera, ktorý sa z predbránkového priestoru nemýlil - 1:0.

Po inkasovanom góle prevzali réžiu zápasu do svojich rúk hostia. Do dobrých streleckých pozícii sa dvakrát predral Jakúbek. Pozorná obrana Popradu na čele s brankárom mu však skórovať nedovolila.

Novozámčania svoj tlak postupne stupňovali, domáci sa spod neho oslobodzovali iba za cenu zakázaných uvoľnení. Na zámok hostí reagovala popradská lavička v 34. mnúte oddychovým časom.

V čase najväčšieho tlaku Nových Zámkov udreli domáci. Patrik Svitana presne namieril švihom a Košarišťan nemal šancu - 2:0.

Výhru ubránili napriek vylúčeniam

Ani v tretej tretine sa obraz hry nezmenil. Domáci hrali nedisciplinovane a boli často vylučovaní. Kým dve oslabenie ubránili bez väčších problémov, v tretej presilovke v rade sa už Novozámčania presadili.

Po Štrauchovej strele sa k dorážke najprv dostal Urban a po ňom v páde pohotovo znížil Bajtek.

Osem minút pred koncom riadnej hracej doby mal vyrovnanie na hokejke Zboŕil, ktorého poslal do úniku peknou prihrávkou Štrauch. Zbořilovi ale v rozhodujúcej chvíli pri blafáku ušiel puk.

Necelé dve minúty pred klaksónom vytiahol kľúčový zákrok proti Ručkayovmu zakončeniu Vošvrda. Po ňom 100-percentnú príležitosť spálil aj Jurík.

Tréner hostí Milan Jančuška si následne vzal oddychový čas a stiahol Košarišťana z bránky. Hostia pri hre v šestici už ale vyrovnať nedokázali.

Hlasy po zápase

Roman Stantien, tréner Popradu: "Prvú tretinu sme boli lepší, mali sme aj väčší počet striel, ale hosťom chytal výborný brankár. V druhej tretine sme sa dostali pod tlak. V ďalšom priebehu sme robili lacné fauly, z čoho Nové Zámky znížili na 1:2. My sme sa to snažili ubrániť. V závere pri powerplay súpera nás podržal Vošvrda. Za bojovnosť a obetavosť si chlapci zaslúžili vyhrať."

Milan Jančuška, tréner Nových Zámkov: "Treba povedať, že to bol veľmi vyrovnaný zápas. Vzhľadom na náš nahustený program, hrali sme piaty zápas za sedem dní, nám oslabenia brali veľa síl. Tie nám potom chýbali v súbojoch a pri dohrávaní. Päť na päť sme ale hrali dobre. V závere sme mali nájazd na 2:2 a ďalšie šance. To sa musí premieňať. Z výsledku som preto sklamaný. Poprad dal o jeden gól viac ako my a preto vyhral."

Štatistika

HK Poprad – MHC Mikron Nové Zámky 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 22. Heizer (Takáč, Svitana), 35. Svitana (Zagrapan, Vošvrda) - 49. Bajtek (Urban, Štrauch).

Rozhodovali: Štefik, Juhász - Kollár, Vincze, vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia:0:0, 983 divákov

Poprad: Vošvrda - Petran, Brejčák, Salija, Ťavoda, Fabian, Kozák - Takáč, Mlynarovič, Václav - Kundrik, Zagrapan, Koyš - Svitana, Heizer,Bondra - Belluš, Paukovček.

Nové Zámky: Košarišťan - Kudla, Andersons, Juraško, Hain, Novák,Ordzovenský, Hatala, Henderson - Štrauch, Urban, Bajtek- J. Jurík,Zbořil, H. Ručkay - Rogoň, Jakúbek, Sloboda - Slávik, Fábry, Ondrušek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad vo vyrovnanom zápase porazil Nové Zámky