Poprad dobyl domácu pevnosť Lokomotívy

Súboj Lokomotívy Košice s Popradom rozhodol jediný gól. Strelil ho hosťujúci Stanislav Šesták (vpravo).
Súboj Lokomotívy Košice s Popradom rozhodol jediný gól. Strelil ho hosťujúci Stanislav Šesták (vpravo). (Autor: fclokomotiva.sk)
Daniel Dedina|17. nov 2017 o 18:11

Východniarsky šláger 17. kola druhej ligy rozhodol Stanislav Šesták.

DRUŽSTEVNÁ PRI HORNÁDE. Východniarsky šláger 17. kola druhej ligy rozhodol Stanislav Šesták, ktorý sa s 12 gólmi vyrovnal najlepšiemu strelcovi súťaže, Hamuľakovi z Bardejova.

Do zápasu vstúpili aktívnejšie hostia a už v 12. min mohli viesť, Šesták však po zaváhaní Kuľhu mieril len do žrde.

Následne sa hra v poli vyrovnala a sčista-jasna mohlo zahrmieť na druhej strane, Serečin však takisto orazítkoval len konštrukciu brány.

Lokomotívu, ktorej v predfinálnej fáze citeľne chýbal najmä zranený Karaš, tento moment posmelil.

Domáci získali väčšiu istotu na lopte, Popradčania sa do konca prvého dejstva spoliehali skôr na brejky, tie však boli mimoriadne nebezpečné.

V 38. min. ratoval pred Šestákom na poslednú chvíľu Pavúk.

Po zmene strán prevaha Podtatrancov ešte vzrástla. Košičania sa usilovali vymaniť z tlaku súpera, ale gól visel na vlásku.

Po hodine hry ešte Horodníkov pokus zblízka zblokoval Mik. Tóth, ale v 74. predsa len zahrmelo.

Priamy kop dobre hrajúceho Medaka posunul hlavou Hric pred Šestáka a ten zblízka, hoci tiesnený, namieril nekompromisne pod brvno.

Domáci sa v závere usilovali o vyrovnanie, kompaktný súper ich ale k ničomu nepustil, naopak, svoje vedenie mohol ešte prikrášliť.

Lokomotíva tak po siedmich víťazstvách a jednej remíze na domácej pôde našla v aktuálnej sezóne prvého premožiteľa.

Keď nie pohybom, zostáva hra hlavou

Hoci na strane Popradu podalo viacero hráčov dobré výkony, vyčnievali Medak či Horodník, postavou zápasu sa opäť raz stal Stanislav Šesták.

„Vyhrali sme na šance, a našťastie aj na góly. Lokomotíva si až na nastrelenú žrď nevypracovala ďalšie možnosti, zrejme ju limitovali absentujúci hráči. To je v dlhodobej súťaži normálna vec. Zaslúžene sme zvíťazili a priblížili sa Košičanom v tabuľke,“ hovoril po zápase spokojným hlasom bývalý slovenský reprezentant.

Hoci gól dal pravačkou, nemálo svojich zásahov v tejto sezóne zaznamenal hlavou.

Aj proti Lokomotíve vyhral viacero neľahkých vzdušných súbojov.

Stáva sa azda z neho na záver kariéry vychýrený hlavičkár?

„Keď to nejde pohybom, treba vyhrávať aspoň hlavičkové súboje. Robím, čo môžem, aby som pomohol mužstvu,“ zasmial sa dobre naladený Šesták.

Poprad sa minimálne na 24 hodín vyšvihol na druhé miesto tabuľky, o dva body práve za Lokomotívu.

„Doterajší priebeh sezóny môžeme hodnotiť pozitívne. Vyhoreli sme akurát v Šamoríne a nie úplne fér spôsobom sme prehrali v Bardejove a v Trebišove. Poučili sme sa. Nebudeme v tejto sezóne hovoriť o postupe, ale chceme sa prezentovať tak, ako v tomto zápase, kedy sme divákov svojou hrou zabavili,“ dodal Stanislav Šesták.

Asi nikto nečakal, že budú prví

Nie všetkým z domáceho tábora bolo po zápase do reči. Tréner Albert Rusnák s tým nemal najmenší problém.

„Môžeme polemizovať, ako by to vyzeralo, keby mohli hrať Horváth, Harvila, Karaš i Vancák, ale to nám nepomôže. Hráme s hráčmi, ktorých máme k dispozícii, aj keď je pravda, že v takomto zložení sme nastúpili prvýkrát. Ak si zápas v pokoji pozrieme ešte raz, možno zistíme, že sme v ňom mali maximálne na bod. Aj napriek tomu sme ho však chceli vyhrať,“ poznamenal.

A aby tých absencií v košickom tíme nebolo málo, pre problémy so svalom musel krátko pred inkasovaným gólom striedať pilier defenzívnych radov Róbert Cicman, ktorý už do stretnutia nastupoval s teplotou.

Zápas s Popradom napriek chladnému počasiu sledovala slušná divácka kulisa. Na tribúne veľa voľných miest nezostalo.

„Som za to veľmi rád a divákom ďakujem. Nielen tým, ktorí prišli na duel s Popradom, ale najmä našim skalným fanúšikom, ktorí nás chodia celú sezónu povzbudzovať doma i vonku. Celá kabína si to veľmi vážime,“ chválil priaznivcov Rusnák.

Napriek prehre bolo už bezprostredne po stretnutí jasné, že Lokomotíva prezimuje najhoršie na treťom mieste.

„Musíme to brať pozitívne. Povedzme si na rovinu, pred sezónou nikto nečakal, že budeme prví. Ak sa Popradčania pred zápasom vyjadrili, že je pre nich výzva poraziť Lokomotívu, tak si myslím, že to o mnohom svedčí. Neviem, či by takto hovorili aj pred rokom. Hráčom i nám trénerom futbal chutí. Značku Lokomotívy posúvame vyššie a verím, že to bude naďalej takto pokračovať,“ vravel Rusnák už s výhľadom do budúcna.

Štatistika

Lok. Košice – Poprad 0:1 (0:0)

Gól: 74. Šesták. ŽK: Ilinjo, Dický – Gallovič.

Pred 600 divákmi rozhodoval Hrčka.

Lokomotíva: Bréda – Mik. Tóth, Kuľha, Cicman (71. Kolek), Cmarko – Ilinjo – Zajac, Človečko (77. Dický), Pavúk, L. Tóth (60. Gáll) – Serečin.

Poprad: Malec – Urbanič, Hric, Palša, Kica – Kopúnek – Hatok (90. Jančo), Gallovič, Medak (86. Daško), Horodník – Šesták (90. Dubec).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad dobyl domácu pevnosť Lokomotívy