Polaček svojou postavou šokoval Bulharov

Brankár Martin Polaček bude v kariére pokračovať v bulharskom klube Levski Sofia.
Brankár Martin Polaček bude v kariére pokračovať v bulharskom klube Levski Sofia. (Autor: facebook MP)
Daniel Dedina|20. jún 2018 o 15:19

Nazvali ma gigantický brankár, smeje sa nová akvizícia Levski Sofia.

PREŠOV. Reprezentačný gólman Martin Polaček je zaujímavou postavou slovenskej futbalovej scény.

Dobrosrdečný a usmievavý chlapík s výzorom pripomínajúcim skôr bojovníka MMA než futbalistu, bude pokračovať na zaujímavej klubovej adrese.

Po poldruharočnom pôsobení v poľskom Lubine a jarnom angažmáne v Mladej Boleslavi sa Polaček upísal 26-násobnému bulharskému majstrovi Levski Sofia, ktorý v uplynulej sezóne tamojšej najvyššej súťaže obsadil tretie miesto.

V tíme, ktorý má na súpiske až pätnásť legionárov, bude mať oporu v krajanovi Romanovi Procházkovi, ktorý v Levski pôsobí už štyri roky.

S bezmála dvojmetrovým odchovancom prešovského futbalu, ktorý sa na Slovensku zviditeľnil výkonmi v drese Slovana Bratislava a najmä Dunajskej Stredy, sme sa na začiatku jeho bulharskej misie pozhovárali.

Čo pri vašom rozhodovaní najviac zavážilo v prospech Levski Sofia?

„Najmä história Levski. Ide o stabilizovaný klub, čo mi potvrdil aj Roman Procházka, keď sme spolu volali. S Ludogorcom Razgrad a CSKA Sofia tvorí top trojku v Bulharsku. Pravidelne hrávajú Európsku ligu, ktorú som si už vyskúšal s Lubinom, takže sa teším na túto výzvu.“

Stihli ste sa už rozprávať s vedením klubu? Čo od vás očakáva?

„Áno, bavili sme sa spolu. Aj s talianskym trénerom Deliom Rossim. Privítali ma a hoci ma poznali, keď ma zbadali naživo, boli prekvapení z toho, ako vyzerám. Aj bulharské médiá písali, že do Levski prichádza gigantický brankár. Mal by som byť v tíme jednotka, ale viac ukážu až ďalšie dni.

Ako vyzeral úvod v novom klube?

„Bol hektický. V piatok som absolvoval zdravotné testy, cez víkend som bol na otočku doma a od utorka už som s mužstvom, ktoré je na osemnásťdňovom sústredení.“

Ako vyzerá vaše obhliadnutie za uplynulou sezónou?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Polaček svojou postavou šokoval Bulharov