Otvárajú sa futbalové štadióny. Trénovať môžete za týchto podmienok

Ivan Mriška|19. apr 2021 o 11:38 (aktualizované 19. apr 2021 o 13:02)

Od dnes je možný tréningový proces aj v amatérskych kluboch.

BRATISLAVA. Deň, na ktorý všetci amatérski futbalisti čakali je tu. Súťaže majú stále stopku, no od pondelka 19. apríla je povolený tréningový proces.

„Športový tréning prebieha na športovisku v exteriéri alebo interiéri bez prítomnosti verejnosti, rodičov či iných osôb s výnimkou trénera alebo osôb priamo zapojených do tréningového procesu,“ informuje SFZ.

Šesť hráčov a tréner

Skupina ľudí aktívne zapojených do tréningovej činnosti nesmie v rovnakom čase presiahnuť šesť osôb.

„V prípade exteriérových športovísk je možné vytvárať sektory o veľkosti osemsto metrov štvorcových. Sektory musia byť od seba vzdialené minimálne štyri metre a oddelené značením,“ dodáva zväz.

Skupiny hráčov sa nesmú navzájom premiešavať, každá funguje v samostatnom režime.

„Pri všetkých aktivitách je potrebné dodržiavať odstupy minimálne dva metre medzi športovcami. Ak to nie je možné, upravte organizáciu a obsah tréningovej činnosti. Robte napríklad nácvik herných činností jednotlivca, nácvik individuálnych zručností, kondičný tréning,“ vysvetľuje.

Každý s vlastnou fľašou

Hráči pri športovej aktivite nemusia mať prekryté horné dýchacie cesty. Na pitie musí mať každý vlastnú fľašu.

Na ihriskách musí byť k dispozícii nádoba s dezinfekčným prostriedkom na dezinfekciu rúk.

„Využívať vnútorné priestory štadióna, najmä spoločné šatne, umyvárne, sprchy a podobné zariadenia je zakázané. Výnimkou je len núdzové použitie WC.

Všetky hygienické zariadenia musia byť vybavené tekutým mydlom a jednorázovanými papierovými utierkami,“ uvádza SFZ.

Zákaz spŕch a šatní

Po skončení tréningu musí byť vykonávaná dezinfekcia všetkých použitých tréningových priestorov, najmä tréningových pomôcok, dotykových plôch, kľučiek, podláh a hygienických zariadení.

„Pri striedaní skupín hráčov tréneri zabezpečia dostatočný čas a priestor na dodržanie bezpečnej vzdialenosti meniacich sa futbalistov. Dohliadnu tiež na vykonanie dezinfekcie použitého športového náčinia,“ dodáva.

Usmernenia sú prevádzkovatelia športových zariadení povinní umiestniť na viditeľnom mieste.

„SFZ situáciu monitoruje a v prípade akejkoľvek zmeny bude na ňu operatívne reagovať. O svojich rozhodnutiach bude okamžite informovať prostredníctvom webu,“ uzatvára riadiaci orgán.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Otvárajú sa futbalové štadióny. Trénovať môžete za týchto podmienok