Peter Bašista strávil takmer tri týždne v Poľsku

Aj takto trávi „Basi“ voľné chvíle. Peter Bašista a jeho dcéra Barborka.
Aj takto trávi „Basi“ voľné chvíle. Peter Bašista a jeho dcéra Barborka. (Autor: Peter Bašista)
Sportnet|11. aug 2016 o 00:00

Posledný súťažný zápas odohral Peter Bašista 10. 4. 2016 v drese Borčíc.

SABINOV. Posledný súťažný zápas odohral Peter Bašista 10. 4. 2016 v drese Borčíc proti FC Lokomotíva Košice.

 O niekoľko dní bol klub TJ Iskra Borčice odhlásený zo súťaže. Teraz sa už „Basi“ pripravuje na novú sezónu. Zatiaľ ešte nevie, za ktorý tím bude v najbližšom období hrávať.

Minulý ročník určite patril k tým nevydarenejším v tvojej kariére. Borčice sa koncom apríla odhlásili zo súťaže, v klube boli viaceré nezhody a konflikty. Ako to vnímaš s odstupom času?

„K tejto téme sa už vyjadrovať nechcem. Ciele neboli splnené a život ide ďalej.“

Tvoja sezóna sa skončila predčasne. Posledný zápas si odohral začiatkom apríla, potom Borčice odstúpili z ligy. Ako si riešil túto situáciu?

„Sezónu som nemohol dokončiť v žiadnom inom klube. Súťaže už boli rozbehnuté a môj prestup neprichádzal vôbec do úvahy. Ja som nastúpil už v nejakej lige, a preto presun do iného tímu bolo možné zrealizovať až v lete. Bolo to hluché obdobie. Avšak, narodila sa nám dcérka. Bola to výhoda, že som mohol tráviť čas s mojou rodinou. Popritom som trénoval individuálne, poprípade som si išiel zahrať s nejakým mužstvom. S tým som problém absolútne nemal.“

Pred necelým mesiacom sa skončili majstrovstvá Európy vo futbale. Sledoval si tento obrovský sviatok, na ktorom sa premiérovo predstavila aj futbalová reprezentácia Slovenska?

„Samozrejme, že som to sledoval. Myslím si, že Slovensko bolo príjemným prekvapením turnaja. Na takomto podujatí sme boli prvýkrát. Chlapcom treba za ich výkony hlavne poďakovať. Síce tam boli aj slabšie fázy, ale každý jeden hráč podal svoje maximum. V športe to chodí často aj tak, že ste lepší a prehráte. Inokedy hráte slabšie a získate nejaké body alebo dokonca aj zvíťazíte. Turnaja sa zúčastnili aj iné čierne kone. Bol som milo prekvapený z Walesu a o Islande ani nehovorím. Podľa mňa mužstvo Walesu bolo väčším prekvapením.“

Počas tvojho pôsobenia v Košiciach ťa viedol súčasný kormidelník slovenskej reprezentácie Ján Kozák. Ako sa pozeráš na jeho pôsobenie pri mužstve?

„Pán tréner Kozák odviedol skvelú prácu. Na majstrovstvá Európy pripravil mužstvo skvele. Aj počas kvalifikácie sme dosiahli také výsledky, s ktorými nikto nepočítal. Či už to bol domáci zápas so Španielskom alebo súboje s Ukrajinou. Kvalifikácia bola veľmi vydarená a samotný šampionát už bol len čerešničkou na torte. Chlapci sa tam mohli predať a to sa im aj podarilo. Každý hráč to berie tak, že sa na takomto veľkom fóre môže ukázať.“ 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Peter Bašista strávil takmer tri týždne v Poľsku