16.02.2022 | Štvrťfinále
16.02.2022 | Štvrť.
2 - 4
(1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1)
Samostatné nájazdy
0:1

Otec Rybár plný emócií: Nechcem uraziť karmu. Hodnotiť budeme po turnaji

Patrik Rybár po poslednom zákroku v nájazdoch - Slovensko postúpilo do semifinále olympijského turnaja.
Patrik Rybár po poslednom zákroku v nájazdoch - Slovensko postúpilo do semifinále olympijského turnaja. (Autor: SITA/AP)
Stanislav Benčat|16. feb 2022 o 12:28

Nájazdy ustál bez zbytočných pohybov, vraví Pavol Rybár o synovi Patrikovi.

BRATISLAVA, PEKING. Nervozita, radosť, obrovské emócie, výkriky šťastia. Tak zrejme vyzeralo stredajšie ráno v slovenských rodinách, v školách či na pracoviskách. O niečo viac prežívajú dianie na olympiáde rodičia slovenských športovcov.

Medzi hokejistami majú vo vzťahu rodič - potomok špecifické postavenie Pavol a Patrik Rybárovci. Pavol Rybár bol na prelome milénia neodmysliteľnou súčasťou slovenskej reprezentácie. Získal striebro na majstrovstvách sveta v Petrohrade, bol súčasťou mužstva na zimných olympiádach v Nagane 1998 a Salt Lake City 2002.

Dnes sa s hrdosťou prizerá výkonom syna Patrika, ktorého výkony potiahli Slovensko už do semifinále turnaja v Pekingu.

„Som veľmi rád, ako sa to skončilo. Sledoval som zápas doma aj s manželkou. Nebudem klamať, pred nájazdami som bol trochu nervózny, ale dobre to dopadlo. Špeciálne po tom poslednom som mal silné emócie,“ vraví Rybár, ktorý pôsobí ako tréner brankárov v bratislavskom Slovane.

Zápas proti USA dospel do nájazdov, kde Patrik Rybár neinkasoval ani raz.

„Bol pokojný. Po prvých dvoch nájazdoch som si hovoril, že mu idú na vyrážačku. Potom to zmenili, nasadili praváka, ktorý šiel z druhej strany. Všetko však ustál bez zbytočných pohybov,“ tešilo otca.

Zaujímavý bol menoslov strelcov na druhej strane. Medzi hráčmi sa totiž objavil aj netradičný zakončovateľ – obranca Michal Čajkovský.

„V nájazdoch sa zvykne skúšať niečo netradičné. Čaja nemali prečítaného, brankár naňho nebol pripravený. Či on alebo niekto iný, veril som, že niekto gól dá a dobre to dopadne.“

Na debate o dianí v Pekingu a výkonoch syna Patrika sme sa dohadovali už po prvom zápase vyraďovacej fázy s Nemeckom. Po úspechu vo štvrťfinále dvihol Rybár telefón, podľa dohody, ale v následných reakciách bol už strohý.

„Nehnevajte sa, nechcem zakríknuť to, čo sa deje. Viem, že sme sa dohodli na rozhovor, ale teraz som plný emócii. Nechcem viac hovoriť a uraziť karmu. Po turnaji si môžeme všetko rozobrať vo väčšom rozhovore,“ dodal Rybár.

 Všetko o hokeji na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Otec Rybár plný emócií: Nechcem uraziť karmu. Hodnotiť budeme po turnaji