Chceli hrať Ligu majstrov. Ženský futbal v Bardejove končí

Ženy v Bardejove hrať nebudú. Nepodali prihlášku do ligy.
Ženy v Bardejove hrať nebudú. Nepodali prihlášku do ligy. (Autor: Ahoj TV)
Ivan Mriška|22. jún 2021 o 19:16

Na novú sezónu nemajú peniaze.

BARDEJOV. V minulej sezóne prvej ligy nestratili bod, nedostali dokonca ani gól. Vyhrali aj na ihrisku najväčšieho konkurenta a dosiahli skóre 24:0.

Napriek tomu sa do Ligy majstrov nedostali. Výkonný výbor SFZ najvyššiu ženskú futbalovú súťaž anuloval. Európsky pohár si zahrá Slovan Bratislava.

Ten bol síce v čase anulovania na prvom mieste, ale odohral o dva zápasy viac.

Bardejovčanky na pôde rivala vyhrali 1:0 a vedenie Partizána sa dodnes cíti byť poškodené.

„Pichli nám nôž do chrbta. To ako spoza stola rozhodli nie je fair-play,“ vyhlásil vtedy prezident Partizána Bardejov Stanislav Soroka.

V prípade nominovania do predkola Ligy majstrov by klub zinkasoval deväťdesiattisíc eur.

Šarišania sa rozhodli nepodať prihlášku do ligy a ženský futbal teda v klube zaniká.

„Nejaké peniaze by sme možno minuli, ale väčšia časť by nám zostala na štart do novej sezóny. Vzhľadom na to, že máme balík nula, neodvážil som sa tím prihlásiť do súťaže,“ vyhlásil pre Bardejovskú televíziu TV Kanál Soroka.

Výkonný výbor SFZ však v máji rozhodoval na základe aktuálnej pandemickej situácie v krajine.

„Vo väčšine vyspelých európskych krajín má najvyššia ženská futbalová súťaž štatút profesionálnej súťaže, u nás má štatút amatérskej a nevzťahovala sa na ňu výnimka zo zákazu organizácie hromadných podujatí, ktorú Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pre profesionálne súťaže v piatich športoch, aby sa mohlo hrať podobne, ako Fortuna liga a II. liga mužov.

Čakali sme s rozhodnutím či dohrať, nedohrať, alebo akým spôsobom dohrať súťaže riadené SFZ čo najdlhšie, ale pri aktuálnej situácii nevieme garantovať rovnaké podmienky pre všetkých účastníkov.

Slovensko je podľa Covid automatu rozdelené naprieč štyrmi farbami s rôznym prístupom k opatreniam a nie je predpoklad, že by sa situácia v nasledujúcich týždňom dramaticky zmenila a celé Slovensko by bolo v maximálne dvoch stupňoch výstrahy," odôvodnil pred mesiacom rozhodnutie VV SFZ sekretár SFZ Peter Palenčík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Chceli hrať Ligu majstrov. Ženský futbal v Bardejove končí