Slovan nastúpi proti Slovanu. Veľmi sa tešíme, odkazuje Dušan Tittel

Legendy Slovana Bratislava.
Legendy Slovana Bratislava. (Autor: archív - DT)
Ivan Mriška|14. sep 2021 o 10:26

Známa je predbežná zostava legiend.

ZEMIANSKE KOSTOĽANY. Piatoligista TJ Slovan Zemianske Kostoľany v stredu 15. septembra krstí zmodernizovaný štadión a oslavuje sedemdesiate výročie klubu.

Otvárať ho prídu súperi najzvučnejšieho mena, legendy ŠK Slovan Bratislava, ktoré nastúpia proti miestnym starým pánom. Súboj Slovan verzus Slovan začína o 14:00 h.

„Dlhšie sme hľadali vhodný termín. Máme radosť, že sa domácim podarilo dokončiť rekonštrukciu priestorov štadióna, čo pomôže celému klubu.

Keďže Zemianske Kostoľany majú v názve takisto Slovan, bola by škoda, keby starý dobrý Slovan na slávnostnom otvorení chýbal,“ uviedol Dušan Tittel, kapitán tímu legiend Slovana.

Spoločná fotka je viac ako výhra

Podujatie je súčasťou 690. výročia prvej písomnej zmienky o obci Zemianske Kostoľany.

„Tešíme sa, keď sa zlepšuje infraštruktúra futbalu, čo napomôže jeho rozvoju. Chceme preto aj my našou účasťou prispieť k tejto milej slávnosti futbalu na hornej Nitre,“ dodal.

Podobných zápasov hrali legendy Slovana v poslednom období viac. „Snažíme sa nájsť vhodné termíny, aby sme mohli hrať v najsilnejšom zložení. Každý chce vyhrať, no vieme aj to, že spoločná fotografia s fanúšikmi a protihráčmi je niekedy viac ako gól v sieti súpera,“ pousmial sa.

Nedávno hrali legendy Slovana vo Vavrišove, Nitre či v Hnúšti. Bývalým profesionálnym hráčom tak pribúdajú zranenia.

„Keďže hráme na sto percent a veľa netrénujeme, občas niekoho pichne sval či zabolí koleno. To sa však už v našom veku stáva.

Sme skvelá partia chalanov, preto sa radi stretávame. Teším sa, že s nomináciou nemáme žiadne problémy a hlásia sa aj tí, ktorí síce zo zdravotných dôvodov hrať nemôžu, ale radi prídu medzi nás do kabíny. Veľmi sa už tešíme,“ povedal.

Od Hrdličku po Meszároša

Podľa Tittela je zostava legiend Slovana pestrá. V tíme sú osobnosti od 77-ročného Ivana Hrdličku až po 42-ročného Ľubomíra Meszároša.

„Občas máme problém s chalanmi, ktorí trénujú svoje mužstvá, a tak nemôžu zakaždým prísť. Vždy však vieme vyskladať dobrý tím a inak to nebude ani v Zemianskych Kostoľanoch,“ doplnil.

Účasť zatiaľ potvrdili mená ako Ladislav Molnár, Ján Mucha, Tomáš Stúpala, Miloš Glonek, Ladislav Pecko, Vladimír Kinder, Ondrej Krištofík, Jaroslav Timko, Ľubomír Meszároš, Ivan Hrdlička, Štefan Rusnák, Stanislav Varga, Pavol Sedlák a Martin Obšitník.

„Čakáme ešte na zápasový program Štefana Rusnáka, Ľubomíra Faktora a Igora Dema. Verím, že našu obranu vystuží aj Miro Chvíľa, no keďže mu začal zber vo vinohrade a má roboty vyše hlavy, nič nie je isté,“ pousmial sa Tittel a dodal:

„Rád by som bol, keby sa k nám pridali aj chalani z regiónu, ktorí v minulosti hrávali za Slovan. K Braňovi Obžerovi by mohli pribudnúť Peter Černák, Roman Škrtel, František Kubík či Filip Hlohovský. Belasá rodina bola vždy veľká a budeme radi, keď sa opäť rozšíri.“

Po zápase legiend Slovana a starých pánov Zemianskych Kostolian vybehnú na trávnik hráči miestneho piatoligistu. V najväčšom zápase histórie klubu sa stretnú so sedemnásobným majstrom Slovenska MŠK Žilina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan nastúpi proti Slovanu. Veľmi sa tešíme, odkazuje Dušan Tittel