Lomnický skončil vo finále piaty. Je to môj životný úspech, vraví

Marcel Lomnický bol so svojím finálovým výkonom spokojný.
Marcel Lomnický bol so svojím finálovým výkonom spokojný. (Autor: TASR)
Sportnet|19. aug 2016 o 23:45

Slovenský reprezentant postúpil do užšieho finále zo siedmeho miesta, v ňom sa zlepšil o dve pozície.

Hod kladivom - finále:

1. Dilšod Nazarov (Tadž.) 78,68 m,

2. Ivan Tichon (Biel.) 77,79,

3. Wojciech Nowicki (Poľ.) 77,73,

4. Diego Del Real (Mex.) 76,05,

5. Marcel LOMNICKÝ (SR) 75,97,

6. Ašraf Amgad Elseify (Kat.) 75,46,

7. Krisztian Pars (Maď.) 75,28,

8. David Söderberg (Fín.) 74,61,

9. Sergej Kalamojec (Biel.) 74,22,

10. Sergej Marghijev (Mold.) 74,14,

11. Jevhen Vynohradov (Ukr.) 74,11,

12. Wagner Domingos (Braz.) 72,28

RIO DE JANEIRO. Slovenský atlét Marcel Lomnický sa v olympijskom finále hodu kladivom v Riu de Janeiro umiestnil na piatej priečke. Jeho najlepší výkon mal hodnotu 75,97 metra, dosiahol ho v piatej sérii.

Víťazom sa stal Dilšod Nazarov z Tadžikistanu za 78,68 metra, druhý skončil Bielorus Ivan Tichon (77,79 m), tretí bol poľský víťaz kvalifikácie Wojciech Nowicki (77,73).

Medzi medailové pozície a Lomnického sa vklinil Mexičan Diego Del Real, ktorý slovenského reprezentanta zdolal o osem centimetrov.

Lomnický sa pri svojej druhej účasti pod piatimi kruhmi výrazne zlepšil, v Londýne 2012 nepostúpil z kvalifikácie. V brazílskom finále si pripísal sériu 73,33 m, 72,65 m, 74,96 m, 75,09 m, 75,97 m, 74,64 m.

Marcel Lomnický počas olympijského finále: fotogaléria

20.8.2016

"Považujem to za svoj životný úspech, bolo to moje prvé olympijské finále. Veľmi som si ho užil, bojoval som až do posledného pokusu a som šťastný," povedal člen VŠC Dukla Banská Bystrica, ktorý má na konte piate miesto z tohtoročných majstrovstviev Európy či ôsmu pozíciu na MS 2013 aj 2015.

Lomnický bol pred posledným kolom pokusov veľmi blízko k bronzovej medaile.

"Na OH nejde o výkon, ale o umiestnenie. Kruh je dosť pomalý a spomaľoval každého. V týchto podmienkach je 76 metrov veľmi kvalitný výkon. Keď som išiel na svoj posledný pokus a chýbalo mi iba osem centimetrov na bronz, tak som sa ešte snažil zo seba dostať jeden dobrý hod, no nevyšiel mi. V piatok som sa však dobre zobudil, celý deň som sa cítil výborne a naozaj som si to užil. Viac by ma mrzelo, keby som skončil štvrtý o osem centimetrov," dodal Lomnický.

Online prenos

6. séria - Ivan Tichon sa v poslednej sérii nezlepšil a novým olympijským víťazom je Dilšod Nazarov z Tadžikistanu. Striebornú medailu získal Tichon z Bieloruska a bronz Poliak Nowicki. Marcel Lomnický skončil na piatej priečke.

6. séria - Lomnického už nikto zo súperov nepredbehne, skončí na piatej priečke.

6. séria - V záverečnej sérii sa zlepšil víťaz kvalifikácie Wojciech Nowicki, ktorý sa s výkonom 77,73 m posunul na priebežnú pozíciu. Lomnický klesol na piatu priečku. 

6. séria - Marcel Lomnický medailu nezíska. V šiestej sérii predviedol výkon 74,64 m a ostáva na priebežnom štvrtom mieste.

5. séria - Marcel Lomnický je po piatej sérii na štvrtej pozícii. Na čele je Dilšod Nazarov, ktorý sa v piatej sérii zlepšil a súťaž vedie s výkonom 78,68 m.

5. séria - Ivan Tichon sa v piatej sérii zlepšil, stále však ostáva na druhej pozícii. Bielorus si zapísal výkon 77,79 m.

5. séria - V piatej sérii ešte nikto nepredviedol lepší výkon ako Marcel Lomnický.

5. séria - Marcel Lomnický sa opäť zlepšil a s výkonom 75,97 m sa posunul na priebežnú štvrtú pozíciu. Na tretie miesto momentálne stráca iba osem centimetrov.

4. séria - Marcel Lomnický je po štvrtej sérii na šiestej pozícii. Na čele je stále Dilšod Nazarov s výkonom 78,07 m.

4. séria - Marcel Lomnický sa v štvrtej sérii zlepšil a s výkonom 75,09 m sa posunul na priebežnú šiestu pozíciu.

3. séria - Marcel Lomnický je po tretej sérii na siedmej pozícii a postúpil do užšieho finále. Na čele je Dilšod Nazarov z Tadžikistanu s výkonom 78,07 m.

3. séria - Lomnický klesol na siedmu pozíciu, o jeden centimeter ho prehodil Poliak Wojciech Nowicki.

3. séria - Marcel Lomnický už s istotou postúpi do užšieho finále.

3. séria - Marcel Lomnický sa v tretej sérii zlepšil a s výkonom 74,96 m sa posunul na priebežnú šiestu pozíciu.

2. séria - Marcel Lomnický je po druhej sérii na deviatej priečke. 

2. séria - Lomnický klesá na deviatu pozíciu. Ak chce postúpiť do užšieho finále, bude sa musieť v tretej sérii zlepšiť.

2. séria - Lomnický je stále na ôsmej pozícii. Svoj druhý pokus má za sebou šesť pretekárov.

2. séria - Marcel Lomnický sa v druhej sérii nezlepšil. Kladivo hodil do vzdialenosti 72,65 m.

2. séria - Tichon sa v druhej sérii zlepšil a na čele je už s výkonom 77,43 m.

1. séria - Marcel Lomnický je po prvej sérii na ôsmej pozícii s výkonom 73,33 m. Na čele je stále bieloruský reprezentant Ivan Tichon s výkonom 76,13 m.

1. séria - Svoj prvý pokus má za sebou desať kladivárov. Marcel Lomnický je priebežne na šiestej pozícii.

1. séria - Marcel Lomnický má za sebou prvý pokus. S výkonom 73,33 m sa zaradil na priebežnú štvrtú priečku. Svoj pokus má za sebou prvých päť pretekárov, na čele je s výkonom 76,13 m bieloruský reprezentant Ivan Tichon.

Pred finále

Pred finále - Marcel Lomnický postúpil do finále z desiateho miesta s výkonom 74,16 m. Víťazom kvalifikácie sa stal poľský reprezentant Wojciech Nowicki s výkonom 77,64 m.

Pred finále - "Teším sa na finále. V kvalifikácii to bolo dobré. V prvom pokuse som chcel predviesť ľahší hod a bol som zvedavý, kam to pôjde. Cez 74 metrov to bolo dobré a vedel som, že to bude stačiť na postup," vravel Lomnický po prvej časti kvalifikácie.

V tom čase figuroval na druhom mieste a nemal ešte istotu postupu. V kvalifikácii predviedol sériu 74,16 - prešľap - 73,47.

Pred finále Lomnický vôbec ako prvý slovenský atlét v technických disciplínach na OH 2016 uspel v kvalifikácii a bude bojovať o medaily.

Pred finále - Veľkým sklamaním je iba 72,00 metrov a siedme miesto v podaní Poliaka Pawla Fajdeka. Úradujúci majster sveta aj Európy sa rozlúčil so súťažou bez šance zabojovať o medaily. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Lomnický skončil vo finále piaty. Je to môj životný úspech, vraví