Odrátali im šesť bodov, teraz sú v mínuse. Jeseň by mali dohrať

Ivan Mriška|9. okt 2020 o 13:50

Popradský klub sa zmieta v ekonomických problémoch.

POPRAD. Počas tohto týždňa došlo na samom dne tabuľky II. futbalovej ligy k nečakanej zmene. Posledná už nie je rezerva bratislavského Slovana, ktorá ako jediná v aktuálnom ročníku ešte nezabodovala, ale mužstvo Popradu.

Podtatranci síce majú na svojom konte jedno víťazstvo, no v kolónke bodov im svieti číslo mínus tri.

Klub totiž neuhradil mesačnú zbernú faktúru, začo bol riadiacim orgánom súťaže podľa súťažného poriadku článok 83/1 potrestaný odpočítaním šiestich bodov.

Očakávajú pomoc od štátu

„Zbernú faktúru sme nezaplatili do stanoveného termínu. Dôvodom sú ekonomické ťažkosti, s ktorými sa náš klub pasuje už dlhšie,“ podal nám manažér FK Poprad Roman Pazúr vysvetlenie, prečo boli mužstvu odrátané body.

Ako dodal, včas neuhradili augustovú zbernú faktúru. Peniaze poslali až dva týždne po splatnosti. Počas jej neuhradenia odohral celok dve stretnutia, preto došlo k stiahnutiu šiestich bodov.

„Najbližšie už k tomu určite nedôjde, pretože zbernú faktúru za mesiac september sme už uhradili v uplynulých dňoch.“

Pazúr sa obáva toho, že pokiaľ kluby nedostanú od štátu žiadne finančné kompenzácie, profesionálny šport na Slovensku sa ocitne obrovských problémoch.

„My sme počas celej jarnej časti museli platiť hráčov, a to aj napriek tomu, že sa vôbec nehralo. A potom ešte prišla zbytočná nadstavbová časť, na ktorú sme museli vynaložiť ďalšie peniaze,“ uviedol manažér.

Pokúsia sa dostať do plusu

Či sa aj popradský klub dočká finančnej injekcie od vlády, je v tejto chvíli vo hviezdach.

„Keďže náš klub je občianskym združením, s kompenzáciou počítať nemôžeme. Máme však informácie, že sa údajne má meniť zákon a po novom aj občianske združenia by mali niečo od štátu dostať. Uvidíme, ako sa to bude riešiť, ale pevne veríme, že nejaká pomoc nám bude poskytnutá, lebo bez nej bude ťažké prežiť.“

Podtatrancom niet čo závidieť. Bodovo sú v mínuse, z kádra odišli opory Dávid Gallovič (zamieril do Senice) a Oscar Castellano Matallana (do Podbrezovej), navyše zverencov trénera Stanislava Ďuriša čaká séria náročných zápasov.

„Oslabili sme sa o dvoch hráčov, ale na druhej strane, konečne sa nám uzdravili Matej Grešák či Dragan Andrič. Dúfam, že do konca jesene sa z mínusu dostaneme.

Do každého zápasu ideme s tým, že ho chceme vyhrať. Pokúsime sa ešte nazbierať nejaké body,“ vyjadril sa Pazúr, ktorý debatu zakončil tým, že ďalší chod klubu nie je ohrozený a jesennú časť druhej ligy by malo mužstvo dohrať.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Odrátali im šesť bodov, teraz sú v mínuse. Jeseň by mali dohrať