Na Slovan si veria. Najväčší zápas v klubovej histórii odohrajú bez divákov

Ivan Mriška|6. okt 2020 o 15:50

V dohrávanom zápase tretieho kola Slovnaft Cupu vyzve štvrtoligový TJ Spartak Kvašov majstrovský ŠK Slovan Bratislava.

KVAŠOV. Trápil sa, vyhrával len najtesnejšie a v poslednej minúte mohol inkasovať z pokutového kopu. Tak vyzeral zápas Slovana Bratislava na ihrisku treťoligovej Beluše v druhom kole Slovnaft Cupu.

Belasí nakoniec vyhrali 2:0, ale výkonom sklamali. Odniesol si to tréner Ján Kozák mladší, s ktorým klub ukončil spoluprácu.

Opäť na Považí

Teraz nastúpi Slovan v pohári opäť proti súpera z Považia. Majstra čaká podobná prekážka ako začiatkom septembra - TJ Spartak Kvašov. Ten hrá v štvrtej lige SZ a je na 12. mieste tabuľky. Duel sa odohrá v Nemšovej.

Takú vyrovnanú partiu ako v Beluši si favorit nepripúšťa.

Na pohárový zápas sa belasí naladili víťazstvom na pôde Pohronia, ktoré po dvoch góloch legionára Rafaela Rataa zdolali 2:1.

„Hralo sa na ťažkom teréne, nebolo to jednoduché. Potešila ma reakcia hráčov v šatni, ktorí boli vyčerpaní. Mali dobrý pocit, boli šťastní, pretože vybojovali víťazstvo,“ hodnotil pre klubový web Slovana Bratislava tréner Darko Milanič.

Nie sú v optimálnej forme

Zápas na náročnom teréne sa dá očakávať aj tento raz.

„Nie vždy je k dispozícii parádne ihrisko. Nie sme v optimálnej fyzickej forme, chýbajú nám viacerí stredopoliari, nemáme toľko alternatív. Keď to všetko zohľadním, náš posledný výkon hodnotím pozitívne,“ dodal slovinský tréner a pokračoval pre klubový web:

„Našou povinnosťou je pristúpiť k zápasu maximálne zodpovedne a seriózne. Na videu sme si pozreli dva duely Kvašova a očakávam, že ako vždy v pohárovom meraní síl, aj teraz to bude pre súpera zápas roka. Chcem, aby sme v každom nasledujúcom zápase urobili krok dopredu a zlepšovali sa. Aj o tom bude pohárový súboj.“

Slovan sa bude chcieť dostať na víťaznú vlnu, futbalisti z malej dedinky so 700 obyvateľmi sa pokúsia o zázrak.

„Je to zápas ako každý iný, pripravujeme sa naň najlepšie ako vieme. Nebude to len o fyzickej pripravenosti, ale aj psychickej, keďže Slovan je súper z iného súdka.

Plne si uvedomujeme, aký priebeh sa očakáva. Napriek tomu dúfam, že za akéhokoľvek stavu bude naše mužstvo dobre psychicky nastavené. A bude bojovať do poslednej minúty,“ pred zápasom povedal kanonier Kvašova Martin Líška.

Favoriti už zaváhali

Bývalý hráč Dolných Vesteníc a Bánoviec nad Bebravou napriek nepriaznivým prognózam verí prekvapenie.

„Toto nastavenie očakávam od každého jedného z nás. Aj keď kvalita a papierové predpoklady hovoria jasnou rečou, lopta je guľatá a šťastie nikdy nie je nikomu dané vopred.

Koniec koncov, nebolo by to prvýkrát, kedy v tejto súťaži David porazil Goliáša. Navyše v úlohe outsidera nemáme čo stratiť, len získať,“ doplnil.

Rozhodujúce budú podľa štvrtoligistov z Kvašova prvé minúty, spôsob, akým naskočia do zápasu.

„Nesmieme prejaviť príliš veľa rešpektu a pokúsiť sa kontrovať protiútokmi. Sú dni, kedy vám to tam padne z každej pološance a potom sú dni, kedy môžete mať aj 10 tutoviek a nepremeníte ani jednu.

My budeme veriť v tú prvú možnosť. Keby motyka nevystrelila, dúfam, že zanecháme aspoň dobrý dojem,“ pousmial sa.

Trest pre každého hráča

Od prvej minúty sa domáci chcú sústrediť na dôslednú defenzívu.

„Treba využiť aj tú najmenšiu chybu súpera. A naopak, vyvarovať sa tých vlastných. Sila Slovana je obrovská a my si ju plne uvedomujeme, ale ako som povedal, každý zápas je iný a ovplyvňuje ho mnoho faktorov,“ tvrdí Líška.

Stretnutie proti belasým bude pre TJ Spartak Kvašov najväčším zápasom v histórii klubu. Hráčov a vedenie klubu mrzí, že ho neuvidí ani jeden fanúšik.

„Na stretnutia bez divákov si stále zvykáme. Vytvárajú pravú futbalovú atmosféru, najmä v prípade dedinského futbalu. Preto zápasy bez nich sú „trestom“ ako pre hráčov, tak aj pre samotných fanúšikov.

Nepochybujem, že tento duel by bol ťahákom pre fanúšikov Kvašova a priaznivcov z okolitých dedín. Preto dúfam v skoré zlepšenie aktuálnej situácie a následný návrat priaznivcov na tribúny,“ uzavrel Martin Líška.

Slovnaft Cup už zaznamenal jedno vyradenie fortunaligistu štvrtoligistom, keď práve v treťom kole vyprevadil FC Nitra tím TJD Príbeľce.

Zápas TJ Spartak Kvašov – ŠK Slovan Bratislava sa začína v stredu 7. októbra od 15:00 h.

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu! Ďakujeme!

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na Slovan si veria. Najväčší zápas v klubovej histórii odohrajú bez divákov