Muži 1. BKD odštartovali dvoma výhrami, ženy neuspeli

V domácej premiére nezaváhali. Muži 1. BKD zvíťazili nad Dolným Kubínom.
V domácej premiére nezaváhali. Muži 1. BKD zvíťazili nad Dolným Kubínom. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|9. okt 2014 o 00:00

Basketbalisti 1. BKD Michalovce vstúpili do nového súťažného ročníka správnou nohou.

MICHALOVCE. Basketbalisti 1. BKD Michalovce vstúpili do nového súťažného ročníka tou správnou nohou.

Po dvoch zápasoch druhej ligy skupiny Východ majú na svojom konte dve víťazstvá, keď najprv triumfovali v Prešove nad Akademikom B a potom aj doma s Dolným Kubínom.

Michalovským ženám úvod sezóny nevyšiel, pretože v prvom zápase druhej ligy skupiny Východ na ihrisku košického Unionu v oklieštenej zostave neuspeli.

Počas najbližšieho víkendu budú mať oba celky voľno, mužská súťaž sa nehrá, ženská sa hrá, ale Zemplínčanky majú voľný žreb.

Muži

1. kolo:

PU Akademik Prešov B – 1. BKD Michalovce 44:88 (21:48)

Menej skúsené domáce mužstvo nemohlo urobiť michalovskému tímu žiadne výraznejšie problémy, ale žiadny zápas nie je dopredu vyhratý a Zemplínčania nechceli súpera podceniť. Do stretnutia tak vstúpili ako sa na favorita patrí, už v prvom dejstve si vypracovali rozhodujúci náskok a polčas vyhrali 48:21. Aj v ďalšom priebehu hry kontrolovali vývoj a postupne zvyšovali svoj náskok. Napokon súboj v metropole Šariša vyhrali jednoznačne o 44 bodov.

Najviac bodov: Šveda 10, Zavodný 9 - V. Mitterpák 21, Maškulík 21.

Zvyšné výsledky: Humenné – UVLF Košice 52:67, Dolný Kubín – Levoča 87:69, Sabinov – Dastet Krompachy 54:67, Tydam Košice – Rožňava 78:62.

2. kolo:

1. BKD Michalovce – BK Dolný Kubín 64:59 (27:23)

V tohtosezónnej domácej premiére odohrali Michalovčania výborný zápas s Dolným Kubínom, súperom, ktorý pred pár rokmi pôsobil v extralige. Oravčania sa pričinili o zaujímavý a napínavý priebeh rovnakou mierou ako domáci. Priebeh každej štvrtiny bol veľmi vyrovnaný a obidve mužstvá v prvom polčase veľmi dobre bránili. Hráči nemali dosť času a ani priestoru na pokojnú streľbu, takže stav po prvom polčase bol iba 27:23 pre 1. BKD, ktorého hráči navyše nepremieňali trestné hody. Tréner hostí točil počas celého zápasu desať pomerne vyrovnaných hráčov, ktorí hrali tvrdo v obrane a pomerne nápadito v útoku, takže bolo otázne, či to domáci dokážu vydržať. Keď však necelé tri minúty pred koncom tretej štvrtiny domáci získali osembodový náskok 41:33, zdalo sa, že to bude rozhodujúci rozdiel pre vývoj zápasu.

Ale chorvátsky legionár Bačič dal tri trojky po sebe (v celom zápase sedem) a náskok už bol iba jedno bodový. Posledná štvrtina bola zaujímavá v tom, že hostia sa štyri minúty pred koncom dostali do vedenia 56:52 a zdalo sa, že preberajú iniciatívu, domáci hráči sa však skoncentrovali a šnúrou jedenástich bodov definitívne otočili vývoj, na čo už Dolnokubínčania nedokázali reagovať.

Najviac bodov: V. Mitterpák 23, Mižák 16, Maškulík 16 – Bačič 25, Pšenák 11.

Zvyšné výsledky: UVLF Košice – Rožňava 79:70, Dastet Krompachy – Tydam Košice 58:57, Levoča – Sabinov 94:91, Humenné – Akademik Prešov B odložili.

Ženy

1. kolo:

ŠŠK Union Press Košice – 1. BKD Michalovce 72:51 (30:26)

Na zápas vycestovalo iba sedem michalovských hráčok, pretože pricestovať nemohli študentky, Andrejčíková je v zahraničí, Kunková chorá, Harmanová skončila noc pred zápasom na lekárskej pohotovosti, pričom Kuráňová ešte vôbec nebola fit a Priščáková maródovala celý minulý týždeň. K tomu všetkému mali svoje zápasy aj kadetky, takže nebolo možné doplniť káder a nastala veľmi zvláštna situácia. Dievčatá zo Zemplína však v troch štvrtinách ako tak dokázali držať krok s domácimi, keď pred poslednou desaťminútovkou bol iba osembodový rozdiel v skóre. V poslednej štvrtine však už Michalovčanky fyzicky úplne odpadli a z víťazstva sa tešil súper.

Najviac bodov: Töröková 19, Kručovská 12 - Priščáková 9, Lipková 7.

Zvyšné výsledky: Rožňava – Eilat Prešov 66:69, Tydam Košice – Cassovia Košice odložili, Stará Ľubovňa mala voľno.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Muži 1. BKD odštartovali dvoma výhrami, ženy neuspeli