Matej Paločko odchádza z HK Poprad do Francúzska

Matej Paločko (vľavo).
Matej Paločko (vľavo). (Autor: TASR/Oliver Ondráš)
SITA|30. máj 2018 o 12:32

Do Nice ide na hosťovanie, má zmluvu pod Tatrami.

POPRAD. Slovenský hokejový útočník Matej Paločko odchádza z tipsportligového tímu HK Poprad na hosťovanie do francúzskeho Nice. Referuje o tom oficiálny web "kamzíkov".

Dvadsaťdvaročný krídelník predĺžil zmluvu s Popradčanmi v prvej polovici mája.

"Nice prejavilo záujem už hneď po sezóne, ale tým, že ide o nášho odchovanca s veľkým potenciálom, tak sme ho nechceli stratiť a dohodli sa na alternatíve hosťovania. Matej podpísal zmluvu v HK Poprad s opciou, ktorú si môžeme uplatniť a v ďalšom ročníku môže byť pre nás veľmi platným hráčom. Záleží nám na našich hráčoch a staráme sa o nich aj takouto formou. Chceme, aby sa mladí hráči rozvíjali, čo je aj tento prípad, nakoľko v Nice dostane oveľa viac priestoru na ľade a odohrá aj viacero úsekov hry," informoval riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Matej Paločko sa bude na nový súťažný ročník pripravovať po Tatrami, do Francúzska odcestuje až po skončení letnej prípravy.

"S vedením klubu sme sa dohodli, že urobíme tento krok, aby som sa v Nice viac rozohral. Na nové pôsobisko sa teším, lebo je tam viacero hráčov s ktorými sa poznám. Som zvedavý na kvalitu ligy. Budem sa snažiť o to, aby som tam hral čo najlepšie," povedal Matej Paločko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Matej Paločko odchádza z HK Poprad do Francúzska