Dom zhorel. Futbalista Zlatých Moraviec vyskakoval z okna bosý

Zhorený dom.
Zhorený dom. (Autor: FC ViOn Zlaté Moravce)
Sportnet|9. dec 2021 o 16:24

Martin Gamboš bol s priateľkou u jej starkej.

ZLATÉ MORAVCE. Katastrofa na Mikuláša. V noci z 5. na 6. decembra zhorel v obci Stránske pri Rajeckých Tepliciach do tla rodinný dom. Pri požiari zasahovalo päť hasičských áut.

V tom čase spal v dome aj Martin Gamboš, 23-ročný futbalista Zlatých Moraviec. Bol totiž s priateľkou u jej starkej, ktorej dom patrí.

Požiar vypukol v noci pred pol druhou, vyvolal ho zrejme skrat elektriny na terase. Plamene sa šírili veľkou rýchlosťou.

„Nastala strašná panika. Cítili sme dym, videli sme ako z prízemia šľahajú plamene. Nebolo už úniku. Museli sme vyskakovať z poschodia cez okná. V pyžamách a bosí. Prišlo aj k nejakým zraneniam.

Nebyť psa, ktorý začal štekať a priateľkinej starkej, ktorá spala na tej strane, ako sa požiar začal šíriť a ktorá to prvá spozorovala, asi by sme spali ďalej.

Naše šance na prežitie by neboli žiadne, určite by sme tam zhoreli. Oheň bol na poschodí asi za dve minúty, išlo doslova o sekundy,“ opísal chvíle hrôzy pre oficiálnu stránku klubu Gamboš.

„V tejto chvíli sme všetci šťastní, že sme prežili. Všetci sme sa po druhý raz narodili,“ dodal.

Dom je však neobývateľný. Statici musia posúdiť, či ho budú musieť zbúrať alebo sa bude dať rekonštruovať. Tak či tak to bude znamenať obrovské náklady.

Škody sú obrovské.
Škody sú obrovské. (Autor: FC ViOn Zlaté Moravce)

„Ľudia veľmi pomáhajú. Či už materiálne, ale aj finančne. Aj takí, ktorých vôbec nepoznáme. Všetkým patrí obrovské poďakovanie,“ zdôraznil Gamboš.

Martin Gamboš je odchovancom Žiliny, no keď mal 12 rokov, s rodičmi sa presťahoval do Nemecka, kde sedem rokov bol členom akadémie TSV 1860 Mníchov.

Pred tromi rokmi sa vrátil do Žiliny, neskôr hral za Spartak Trnava i Senicu. Do Zlatých Moraviec prestúpil na začiatku aktuálnej sezóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dom zhorel. Futbalista Zlatých Moraviec vyskakoval z okna bosý