Manchester City jeho tím rozdrvil. Bola to veľká škola, priznáva Rodák

Futbalový gigant Manchester City v pohári druholigistu nešetril, slovenskému gólmanovi Marekovi Rodákovi (vpravo) nadelil sedem gólov.
Futbalový gigant Manchester City v pohári druholigistu nešetril, slovenskému gólmanovi Marekovi Rodákovi (vpravo) nadelil sedem gólov. (Autor: TASR/AP)
Daniel Dedina|9. jan 2019 o 11:10

Košičan čelil esám svetového futbalu.

KOŠICE. Jeden z najlepších tímov na svete – podľa mnohých momentálne absolútne najlepší – kontra celok s najnižším rozpočtom v druhej lige.

Tak vyzeralo obsadenie nedeľňajšieho zápasu 2. kola anglického FA Cupu, najstaršej futbalovej súťaže na svete.

Manchester City zhltol Rotherham ako malinu.

Už do prestávky viedol favorit 3:0, v druhom dejstve napli hráči úradujúceho anglického šampióna sieť za chrbtom slovenského gólmana Mareka Rodáka štyrikrát a dosiahli pohodlné víťazstvo 7:0.

Na každom poste majú najlepších na svete

Opora reprezentačnej dvadsaťjednotky z uplynulého kvalifikačného cyklu a dnes už člen seniorského A tímu Slovenska vysokú prehru nedramatizuje.

Naopak, berie ju najmä ako neoceniteľnú skúsenosť.

V každom zápase si do sýtosti zachytám, mám veľa zákrokov. Pôsobenie v Rotherhame je pre mňa momentálne tá najlepšia možnosť.


Marek Rodák

„Pre mňa i celé mužstvo to bola veľká škola. Na vlastnej koži sme zažili špičkové mužstvo v rámci celej Európy. Z chýb sa treba poučiť, ale čelili sme skutočne výborným hráčom,“ uznal v rozhovore pre Korzár kvality súpera Marek Rodák.

Na otázku, čo v tomto dueli spôsobovalo Rotherhamu najväčšie problémy odpovedal: „Mužstvo City pod vedením trénera Guardiolu ťaží zo zohratosti, na každom poste má hráčov, ktorí patria k najlepším na svete. Prevýšili nás po technickej i rýchlostnej stránke.“

Dres si nevymenil s nikým

Dvadsaťdvaročný Košičan si napriek siedmim inkasovaným gólom nemyslí, že by niektorý presný zásah Manchestru šiel vyslovene na jeho vrub.

„Ťažko povedať, ale skôr si myslím, že nie. Súper mal aj trochu šťastia, skóroval po tečovanej strele, raz jeho hráčom lopta odskočila, ale i tak ju zasunuli do brány. Na druhej strane, šťastie sme mali aj my, mohli sme dostať ďalšie góly,“ priznal takmer dvojmetrový brankár, pre ktorého to bol jeden z dvoch najväčších zápasov doterajšej kariéry.

Konkuruje mu vlaňajší finálový duel o postup do druhej ligy, v posvätnom chráme anglického futbalu Wembley.

Kým vtedy si na tribúny našlo cestu 26-tisíc divákov, teraz šlo o dvojnásobný počet – vyše 52-tisíc.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Manchester City jeho tím rozdrvil. Bola to veľká škola, priznáva Rodák