Madzin: Pomáhalo nám prajné domáce prostredie

Michal Madzin. Má za sebou prvú sezónu v role hlavného trénera A-mužstva Iskry Svit.
Michal Madzin. Má za sebou prvú sezónu v role hlavného trénera A-mužstva Iskry Svit. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|19. apr 2017 o 00:00

Účinkovanie basketbalistov Iskry Svit prevýšilo predsezónne očakávania.

SVIT. Vedenie extraligového tímu Iskra Svit sa pred začiatkom tejto sezóny rozhodlo dať šancu viesť A-mužstvo mladému trénerovi z vlastnej liahne. Ako sa neskôr ukázalo, bola to správna voľba. Ambiciózny kouč Michal Madzin chytil svoju príležitosť pevne do rúk.

„Medvede“ zo Svitu obsadili pod jeho vedením po základnej časti súťaže šieste miesto. V prvom kole play-off však narazili na obhajcu minuloročného titulu z Prievidze, ktorá bola nad ich sily.

Úspešnejšie si počínali hráči Iskry v Slovenskom pohári, v ktorom stroskotali až v semifinále na Košiciach, s ktorými prehrali o jediný bod.

S hlavným trénerom Podtatrancov sme sa obhliadli za nedávno skončeným súťažným ročníkom.

Ako by ste zhodnotili uplynulú sezónu, v ktorej ste prvýkrát pôsobili v pozícii hlavného trénera A-tímu Iskry Svit?

„Pred sezónou sme mali veľmi skromné ambície. Sezóna bola herne aj výsledkovo veľmi pozitívna. Cítili sme, že aj v play-off môžeme niečo uhrať, keďže počas základnej časti aj v Slovenskom pohári sme sa prezentovali v dobrom svetle. Žiaľ, vo štvrťfinále sme narazili na družstvo, ktoré bolo proti nám možno v majstrovskej forme.“

Vyšiel vám predovšetkým úvod sezóny, hoci v príprave sa Svitu výsledkovo vôbec nedarilo. Čím si to vysvetľujete?

„Treba si uvedomiť, že väčšinu prípravy sme odohrali s mladučkým tímom, s viacerými juniormi. Napríklad s Lučencom sme v príprave prehrali všetky štyri zápasy, no v lige sme napokon skončili pred ním. Zabudnúť netreba ani na to, že v úspešnom rozbehu do sezóny nám veľmi pomohol Eric Palm. Vlial nám obrovské sebavedomie a vieru v to, že môžeme hrať s každým. Aj vďaka nemu sa nám podarilo veľmi dobre rozbehnúť sezónu a zaplniť Iskra Arénu.“

Na domácej palubovke patrila Iskra medzi najlepšie tímy. Vonku to už bola iná pesnička, prečo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Madzin: Pomáhalo nám prajné domáce prostredie