Bratská spolupráca a krásny zásah. Futbalový svetobežník prestrelil brankára

Lukáš Hricov ešte v drese Tatrana Prešov.
Lukáš Hricov ešte v drese Tatrana Prešov. (Zdroj: Archív L. H.)
Titanilla Bőd|16. sep 2021 o 18:33

Lukáš Hricov dal za Sokoľany krásny gól.

SOKOĽANY. Vraj si taký štart nepamätajú ani najstarší fanúšikovia klubu: FK Tatra Sokoľany má po ôsmich kolách skupiny Juh Východoslovenského futbalového zväzu na konte plný počet bodov.

Naposledy zvíťazili na pôde posledného tímu, v Krásnohorskom Podhradí, najtesnejším rozdielom. Jediný gól stretnutia zaznamenal Lukáš Hricov, a bol to parádny zásah.

Ako Jánošíkovia ponad valašku

37-ročný futbalista je ozajstným svetobežníkom, pochodil už veľa klubov na Slovensku a pôsobil v rôznych súťažiach. Štvrtá liga Juh je však aj preňho novinka.

Súperov ešte nepozná, ale od spoluhráčov sa dozvedel, že v Krásnohorskom Podhradí sa nevyhráva ľahko.

„Vraj aj Real by prehrával 0:2 už na Soroške, cestou z Košíc,“ smial sa Hricov. „Kričali, bliakali, dávali rozhodcu pod tlak, šmýkali, kopali, bojovali. Boli nepríjemní, nadskakovali sme ako Jánošíkovia ponad valašku,“ dodal.

Trafil to tak, ako chcel

Hricov skóroval v tejto sezóne už šesťkrát, zaznamenal aj osem asistencií. Jeho gól v Krásnohorskom Podhradí však považuje za jeden z najkrajších v celej kariére.

„Brat Adrián videl, že robím nábeh a prihral mi. Nebol to ideálny pas, lebo nešiel za obranu, navyše lopta na tom výbornom ihrisku skákala. Nevidel som žiadnych spoluhráčov, tak som vystrelil a trafil som to presne tak, ako som chcel,“ opísal svoj gól útočník Sokolian.

O postupe ani slovo

Do mužstva štvrtoligistu ho nalákal práve brat, ktorý tam hral už v predchádzajúcej sezóne. Poznal sa aj s trénerom Romanom Bertom z mládežníckych kategórií.

Napriek výbornému úvodu sa však v obci so 1400 obyvateľmi o postupe nehovorí. „O tom nepadlo ani slovo. Chceme nazbierať čo najviac bodov. Funkcionári mi hovorili, že taký štart si sokoliansky futbal nepamätá. Päť či šesť výhier po sebe už mali, ale osem ešte nie. Keby sa nám podarilo vyhrať aj deviaty zápas, neviem, či by niekto niekedy ten rekord ešte prepísal,“ poznamenal Hricov. 

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Kto strelí Gól roka 2021?

Padol pekný gól aj vo vašej dedine či v malom mestečku? Taký, ktorý pohladí dušu každého futbalového fajnšmekra?

Pošlite nám ho na futbalnet@sportnet.sk . Pri góle uveďte meno autora gólu, i to, v akom zápase a v akej súťaži padol.

My ho zaradíme do súťaže o najkrajší Gól roka 2021. Strelci budú súťažiť o skvelé ceny a meno najkrajšieho odznie na vyhlásení najlepších futbalistov Slovenska.

POZOR: Do súťaže sa môžu zapojiť len futbalisti od tretej ligy nižšie. Mládežnícke a ženské súťaže obmedzenia nemajú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bratská spolupráca a krásny zásah. Futbalový svetobežník prestrelil brankára